Потпуна блокада Пјонгјанга због вируса корона

У главном граду Северне Кореје Пјонгјангу де фацто је уведена потпуна блокада због ширења епидемије корона вируса јер раде само основне службе, саопштено је данас из руске амбасаде у Пјонгјангу.

Свијет 23.05.2022 | 17:03
Потпуна блокада Пјонгјанга због вируса корона

"Ограничења, уведена 10. маја изузетно су строга, посебно у Пјонгјангу, где је број оболелих већи од просека за целу земљу. Овде је де фацто уведена потпуна блокада", саопштила је амбасада Русије, преноси ТАС С.

Од 22. маја у Северној Кореји је заражено грозницом око 2,8 милиона људи, или око 11 одсто становништва, саопштила је амбасада, уз напомену да није јасно колико је случајева грознице изазвано корона вирусом.

У Северној Кореји је до сада пријављено 68 смртних случајева међу пацијентима са симтомима грознице, а званична севернокорејска новинска агенција је потврдила да је лидер Ким Џонг Ун наредио затварање у свим градовима и регионима земље.

(Тањуг   Фото:Профимедиа/Илустрација)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Па

23.05.2022 15:08

Види се са слике ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пинг понг

23.05.2022 16:20

Каква цорона, то су све људи измислили да би узимали паре за вакцине и маске. Гдје је цорона сада. Не брини Ким неће ће теби ништа бити. Неће гром у коприву. Ха, ха, ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

23.05.2022 16:24

Па могли су ваљда до сад сконтати од других земаља да блокадом не постизес ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

23.05.2022 23:32

Обзиром да ким подрзава путина блокада града објављена из руске амбасаде. Како мудар потез да испадне да руси саљу по свијету вијести о стању у сјеверној кореји и одаку тајне сјеверно корејске власти. Да би се русима нанијело сто висе стете нема висе циме се не баве али ким је паметан па зна одакле вјетар дува.

ОДГОВОРИТЕ