Звезда је огромна породица важна за цијелу државу

- Изузетно сам поносан на чињеницу да сам добио прилику да предводим нашу велику црвено-белу породицу. Фудбалски клуб је основа нашег спортског друштва, клуб од кога је све почело и који са разлогом треба да буде камен темељац и локомотива нашег друштва, изјавио је Звездан Терзић, након што је данас изабран за председника Спортског друштва Црвена звезда.

Фудбал 24.05.2022 | 13:41
Звезда је огромна породица важна за цијелу државу

"Дана када је основан фудбалски клуб, почела је да се исписује најлепша историја нашег спортског друштва, највећег и најтрофејнијег у Европи. Не постоји друштво које је имало више успеха и које доноси више радости толиком броју људи од наше Црвене звезде. Због тога сам се и прихватио овог задатка, са циљем да подигнемо наше спортове на један виши ниво и искористимо чињеницу да је фудбалски клуб данас опет тамо где је некада био и има ту снагу и могућност да предводи читаво спортско друштво", рекао је Терзић.

Циљ нашег спортског друштва је да у свим спортовима будемо шампиони Србије или бар конкурентни за титулу, да их освојимо што више, како у појединачним, тако и у екипним спортовима, додао је Терзић.

"Циљ је такође и да направимо озбиљну анализу и да видимо шта се дешава са одређеним клубовима који носе грб Црвене звезде, а не остварују резултате у складу са величином имена који носе. Звезда мора да има велику снагу, пре свега у бази наших спортиста, у одличним кадровима који воде наше клубове, затим у стручности наших тренера и наравно у квалитету и великом мотиву са којим наступају наши спортисти носећи грб Црвене звезде"

Ми смо огромна породица од велике важности за читаву државу, а поготово за младе који се идентификују са Црвеном звездом и кроз Звезду проналазе свој идентитет победника, наводи Терзић.

"Због тога имамо обавезу да у сваком смислу унапређујемо рад спортског друштва, пре свега на задовољство наших навијача. Урадићу све да тако и буде у наредним годинама. Ми из фудбалског клуба као највећег клуба у оквиру друштва имамо и дужност и обавезу да водимо и помогнемо свима онима који те могућности немају".

Фудбалски клуб је својим успесима и резултатима оспособио себе да генерише огроман новац, за српске прилике огроман новац, али исто тако треба да знате да је то много мањи новац у односу на нашу конкуренцију у Европи, у односу на клубове са којима се ми сударамо на путу реализације наших циљева и остварења жеља армије наших навијачца, додао је он.

"Зато желимо да конкретно помогнемо као људи који долазимо из фудбалског клуба: одвојићемо 500.000 евра годишње за помоћ осталим клубовима, обезбедићемо новог спонзора за Спортско друштво, отворићемо нашу телевизију за промоцију осталих спортова, омогућићемо простор на нашој телевизији за рекламу потенцијалних спонзора других клубова, ставићемо на располагање одређени рекламни простор на лед дисплеј таблама за спонзоре других клубова на фудбалским утакмицама и на сваки други начин ћемо све наше ресурсе ставити на располагање осталим клубовима, пре свега у организацији и менадзменту", поручио је Терзић.

Наравно, не желимо да преузмемо сву одговорност и обавезе које имају руководства сваког клуба појединацно, желимо само да вам помогнемо и олакшамо вам тамо где не можете сами, јасан је Терзић.

"Али, од свих вас очекујемо да радите са још више страсти и енергије за своје клубове. Свако од нас појединачно мора бити свестан велике одговорности коју нам доноси име и грб Црвене звезде. И мора радити боље и више него до сада. Поносан сам на славну историју наших клубова, али сам и сигуран да почиње једна нова епоха спортског друштва Црвена звезда", рзакључио је Терзић и посебно се захвалио претходницима на тој функцији Петру Шкундрићу и Небојши Човићу.

(Тањуг Фото: СтарСпорт)

Коментари / 0

Оставите коментар