Никола Јокић ће постати најплаћенији кошаркаш икада

Наводно, ради се о супермакс уговору, а цифра која се спомиње јесте вртоглавих 260 милиона долара.

Спорт 27.05.2022 | 18:49
Никола Јокић ће постати најплаћенији кошаркаш икада

Како преноси амерички "Атлетик", Никола Јокић се обавезао на дугорочну верност Денвер Нагетсима, али ће то челници из "миљама високог" града морати итекако да плате.

Наводно, ради се о супермакс уговору, а цифра која се спомиње јесте вртоглавих 260 милиона долара.

Када је Тим Конели ове недеље одлучио да се из редова Денвера пресели у Минесоту за 40 милиона долара на пет година, појавило се питање да ли би то можда могло утицати на статус на релацији Нагетса и Јокића, те да ли постоји могућност да узастопни МВП двапут размисли пре него што се обавеже на нову верност досадашњој екипи. Одговор на то питање је не.

Прошлог месеца је популарни "Џокер" најавио да жели да продужи уговор са Денвером, а извор Атлетика тврди да је ове недеље исти став поновио челницима франшизе, упркос томе што је Конели одлучио да напусти клуб. Како исти тврде, Нагетси ће српском центру понудити супермакс уговор у јулу, а он не планира да то одбије.

Јокиц́ева брац́а, Страхиња и Немања, састали су се последњих дана са генералним менаџером Нагетса Калвином Бутом и помоц́ником ГМ Томијем Балсетисом како би разговарали о будуц́ности тима. Све стране су, кажу извори, напустиле састанак у складу са својом визијом. Обе стране су у том разговору потврдиле своју дугорочну посвец́еност.

Наводно, визија Денвера јесте да тим гради око језгра "Јокић - Мареј - Портер", а планира да се да се ово лето покуша да потписима неколико свестраних играча улоге, које се највише профилишу у дефанзиви. На примеру финалиста Источне конференције, Бостон Селтикса и Мајами Хита, може се закључити да су "лоши момци" изузетно битан фактор у овој лиги, те да је Нагетсима управо потребно тако нешто.

Подсетимо, након испадања од Голден Стејта у првој рунди плеј-офа, 27. априла, Јокић је најавио да нема намеру да промени средину. Сада је то и дефинитивно, само што ће му та одлука донети највећи уговор у историји кошарке.

(спортблиц)

Коментари / 0

Оставите коментар