Реал из Мадрида 14. пут освојио Лигу шампиона

Реал из Мадрида је 14. пут постао првак Европе, након што је у спектакуларном финалу у Паризу победио Ливерпул са 1:0 (0:0).

Фудбал 29.05.2022 | 00:17
Реал из Мадрида 14. пут освојио Лигу шампиона

Гол одлуке је дао Бразилац Винисијус Жуниор у 59. минуту, али централна фигура је био голман првака Шпаније Тибо Куртоа, који је чинио чуда на голу Реала и био је несавладив. Имао је нестварних 10 одбрана!

Винисијус Жуниор је у 59. минуту затрресао мрежу, када је само спровео лопту у мрежу после одличног додавања Валведреа. Десет минута касније одлично је на другој страни пуцао Египћанин Салах, али је голман "краљевског клуба", Белгијанац Тибо Кутоа, фантастично интервенисао!

Само финале Лиге шампиона је каснило више од пола сата због великих гужви испред стадиона "Француска" (меч је почео у 21.36), након што је неколико стотина навијача Ливерпула без улазница успело прескакањем ограде и пробијањем кордона да доспе до западне трибине.

У првом полувремену, поготово на почетку сусрета, Ливерпул је био много бољи тим, али тада им ни срећа није била савезник. Прво је Мохамед салах из близине, са свега пет метара, хтео да затресе мрежу, али је голман Реала Куртоа успео да заустави његов ударац једном руком. Најбољу пруилику "редси" су имали у 21. минуту, када је мане упутио одличан ударац, али је Куртоа бравурозно интервенисао, а лопта се од одбила од стативе и вратила на терен.

У самом финишу првог дела видели смо спорну ситуацију, када је због офсајда после интервенције ВАР-а поништен гол Мадриђана који је постигао Бензема. Гледање снимка је трајало чак три минута, а напослетку је утврђено да је у питању била недозвољена позиција.

У финишу сусрета, изабраници Јиргена Клопа су све карте бацили на напад, али испред себе су имали непремостиву препреку - јунака финала, голмана Реала Тибоа Куртоу!

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лакташи

29.05.2022 07:04

А јесу им и намјестали утакмице од псг челзија ситија разбили их сви али ето то је данасњи фудбал само проклете паре и кладионице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Металац ГМ

06.06.2022 10:36

Хах. Браво. А даје како освојит свјетско првенство, да Србија буде првак свијета у фудбали за репрезентације.

ОДГОВОРИТЕ