Настављамо борбу, једино побједа доноси спокој!

Фудбалска репрезентација Србије наставља борбу у Лиги нација.

Фудбал 04.06.2022 | 15:51
Настављамо борбу, једино побједа доноси спокој!

Следећи портивник изабраницима селектора Стојковића је репрезентација Словеније.

Тај меч је на програму 5. јуна.

"Искористили смо време да изанализирамо све што се десило и оно што треба да се деси. Сигурно да је било неке мање добрих и добрих ствари, без обзира што је резултат био негативан. Остајемо при ставу да будемо позитивни. То је модел виђен у другом полувремену против Норвешке које је протекло у доминацији, изостао је само гол", рекао је Пикси.

Најавио је промене у саставу за меч са Словенијом.

"Веома је тешко физички. Морамо да прихватимо програм, а то је четири утакмце у 10 дана. Видимо да играчи нису на стопостотном нивоу, што је нормално. Покушаћемо да освежимо тим са новим именима", сматра селектор.

Дан након пораза Србије десило се још неколико изненађујућих резултата попут убедљивог пораза Хрватске од Аустрије и Француске против Данске након преокрета.

"То се негде и уклапа у наше размишљање. Гледајући те резултате, то се не разликује превише од тога што ја мислим. Пратећи страну штампу видим да су поједини селектори и играчи разочарани с обзиром на календар. Ово је време одмора и за породицу. Не тражимо никакав алиби, али су резултати показали да је то негде оно што и ми мислимо. 

Ових пар дана у разговорима које сам имао са играчима, све се своди на исцрпљеност, умор, засићење. То је истина. Можете да видите преко Митровића, Тадића, Сергеја и свих осталих који су имали фул сезону. Зато и кажем да резултате који ће се десити у овом периоду не треба гледати ни као чудо, ни као трагедију. Сматрам да је то време да и неки други играчи добију шансу. 

Па кад ме неко пита што стављам Јовића када он у Реалу не игра. Па како да добије на самопуздању? Ја у њих не сумнам, једино ме брине психа и физика. Што се технике тиче не бринем, играчи схватају како треба да играју и понашају се на терену. Било би са моје стране сулудо да форсирам један те исти тим да игра све ове утакмице. Вероватно ће сви добити шансу да играју", изјавио је Стојковић.

Истакао је да је задовољан како је његова екипа реаговала на полувремену меча са Норвешком.

"Највише сам задовољан позитивном реакцијом играча у свлачионици. Видела се жеља, нису желели да изгубе без борбе. Оно што раде је стил фудбала који желимо да играмо. Модел из другог полувремена бисмо морали да покажемо против Словеније. На играчима је да пронађу мотив и последњи атом снаге. Да дају од себе колико могу. Далеко од тога да мислимо да ће бити лака утакмица, морамо апсолутно озбиљно да схватимо", рекао је Пикси.

Није искључио могућност да Србија од старта заигра са два нападача као што је био случај у наставку првог меча.

"Ово је једна прилика, да после лошег старта тражимо могућност да се поврати самопоуздање. Да потврдимо рејтинг који имамо, а победа је једина која доноси спокојство и сатисфакцију. Једна од опција је играти са два нападача, зашто да не? Видећемо како ће играчи реаговати. Неки су имали поштеду, а са другима смо покушавали да уигравамо линије. Желимо победу уз сав респект према Словенији, да повратимо оно што смо изгубили против Норвешке", закључио је селектор Србије.

Четири дана касније.8. јуна Србија ће играти на гостујућем терену против Шведске, а у четвртом колу екипа Драгана Стојковића ће 12. јуна играти као гост против Словеније.

(Курир спорт   Фото: Старспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар