Амерички тенисер стао у одбрану Новака Ђоковића

Амерички тенисер Тенис Сандгрен стао је у одбрану српског тенисера Новака Ђоковића.

Тенис 16.06.2022 | 23:13
Амерички тенисер стао у одбрану Новака Ђоковића

Тенис Сандгрен љут је што Новак Ђоковић највероватније неће моћи да игра на УС Опену. 

Српски тенисер Новак Ђоковић, према последњим информацијама из Америке, неће добити изузеће од вакцинације за овогодишњи УС Опен.

У најновијем тексту “Њујорк Тајмса” потврђено је да Ђоковић у овом тренутку нема право уласка у Сједињене Америчке Државе. Тренутно трећи рекет планете је већ пропустио мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију ове сезоне јер није могао да уђе на територији САД, а то би могло да се понови и крајем сезоне.

Како се наводи, Новак се према тамошњем закону води као “невакцинисани странац” и због тога му није дозвољен улаз, што би могло да се заобиђе посебним изузећем. Међутим, Тениски савез САД (УСТА), по чијим окриљем је УС опен, неће да тражи изузеће од власти за Србина, објавио је “Њујорк Тајмс”.

- Пратићемо регулативе владе и ЦДЦ-а - рекао је извршни директор УСТА Лу Шер.

Новак Ђоковић ове године, поред поменутих турнира у САД, није могао да брани титулу и бодове на Аустралијан опену јер је депортован, а ни на Вимблдону неће моћи да освоји, односно одбрани титлу и бодове, због казне АТПа према Гренд слему у лондону због забране наступа руских и белоруских тенисера.

Српски тенисер на УС Опену брани 1.200 бодова освојених прошле године поразом у финалу од Данила Медведева.

Сада је Сандгрен био изузетно љут: 

 - Срамно је што се тениска федерација САД (УСТА) неће борити за изузеће Новаку. Није ни изненађење што Влада САД није променила правила. Ја могу да играм, а он не? Смешно - написао је Сандгрен.

(Блиц Фото:твитер) 

Коментари / 0

Оставите коментар