Бјелица и Теодосић на Пешићевом списку за квалификације

Кошаркашка репрезентација Србије почела је вечерас са уводним тренинзима у склопу припрема пред последња два меча прве фазе квалификација за одлазак на Светско првенство 2023.

Спорт 20.06.2022 | 23:00
Бјелица и Теодосић на Пешићевом списку за квалификације

Како је саопштено на сајту КС С, званичан старт припрема биће 23. јуна, а до тада ће селектор Светислав Пешић и његови сарадници радити са играчима који су раније завршили сезону и којима је потребан увод у максималне напоре такмичарског ритма.

Тим на који ће селектор рачунати у овом квалификационом „прозору“ биће комплетиран пред званичан старт припрема, а листа кандидата за национални тим тренутно изгледа овако:

Алекса Аврамовић, Алекса Ускоковић, Алекса Новаковић, Огњен Јарамаз, Данило Анђушић, Милош Теодосић, Вања Маринковић, Дејан Тодоровић, Немања Дангубић, Урош Трифуновић, Дејан Давидовац, Немања Бјелица, Балша Копривица, Бориша Симанић, Марко Јагодиц-Куриџа, Филип Петрушев, Душан Ристиц, Марко Пецарски, Бобан Марјановић и Никола Јовић.

Кошаркаши Србије гостују Летонији у Риги 30. јуна, а 3. јула у НИшу дочекују Белгију.

На четири одигране утакмице до сада, тим Србије има три победе и један пораз, а наредне две утакмице су од велике важности пред другу фазу квалификација јер се остварени резултати преносе у новоформирану групу у којој ће Србија, Летонија и Белгија одмерити снаге са тимовима Грчке, Турске и Велике Британије.

Од тих шест селекција само три ће изборити пласман на Светско првенство 2023. године.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар