"Најмоћнија жена у фудбалу" одлази из Челсија

Фудбалски клуб Челси потврдио је да ће директорка Марина Грановскаја напустити клуб на крају летењег прелазног рока.

Спорт 22.06.2022 | 17:30
"Најмоћнија жена у фудбалу" одлази из Челсија

Сувласник Тод Боли ће бити именован за председника и привременог спортског директора.

Грановскаја, која је постала позната као један од најтежих преговарача у фудбалу за време ере Романа Абрамовича, остаће на располагању Болију за време летњег прелазног рока, пренео је Скај.

Боли ће обављати посао спортског директора док клуб не именује новог.

Марина Грановскаја је у 2010. године почела сарадњу са Челсијем, а токо тог периода добила је епитет "најмоћније жене у фудбалу".

"Захвални смо Марини на дугогодишњој одличној служби у клубу и желимо јој све најбоље у наредним подухватима", навео је Боли у саопштењу.

Лондонски клуб је у понедељак саопштио да ће председник Брус Бак после 19 година напустити функцију. Он ће остати у клубу као виши саветник, а функцију председника преузеће Боли.

"Брус је предводио фудбалски клуб Челси до највиших нивоа медјународног и домаћег фудбала, истовремено развијајући један од најактивнијих пројеката друштвене одговорности у спорту. Захваљујемо Брусу на његовој служби и посвећености клубу", навео је Боли.

"Као чувари фудбалског клуба Челси, сада почињемо да остварујемо нашу дугорочну визију и план за клуб, стварајући изванредно искуство за његове страствене, верне навијаче, настављајући да се боримо за трофеје у складу са историјом клуба. Радећи заједно, раме уз раме, чврсто смо посвећени победама, на терену и ван њега. За нас, тај труд је почео", додао је он.

Као спортски директор, Боли је већ обавио први посао, тако што је учествовао у одлуци да пусти Ромелуа Лукакуа да оде из клуба и предје на позајмицу у Интер.

Клуб је желео да се што пре реши та ситуација, како би могао да се посвети пословима у летњем прелазном року.

(Б92  Фото: Профимедиа)

Коментари / 0

Оставите коментар