Вархељи: Вријеме за одлуке, ЗБ треба да буде дио ЕУ

- Високи комесар ЕУ за проширење Оливер Вархељи поручио је данас, уочи самита ЕУ-Западни Балкан, да је сада тренутак за доношење одговорних одлука и истакао да Западни Балкан треба да буде део ЕУ.

Свијет 23.06.2022 | 10:20
Вархељи: Вријеме за одлуке, ЗБ треба да буде дио ЕУ

"ЕУ озбиљно схвата све бугарске бриге и оне су сада део преговарачког процеса. Сада је моменат за одговорне одлуке. Западни Балкан треба да буде део Европске уније. Заједно ћемо бити јачи", навео је Вархељи на Твитеру.

Он је позвао бугарски парламент да данас стави на гласање предлог отварању преговора са Северном Македонијом и Албанијом.

"Опозициони ГЕРБ Бојка Борисова већ је показао лидерство истичући такав предлог. Сви треба да ураде исто. ЕУ мора да се покрене", поручио је Вархељи.

(Тањуг Фото: Архива/Тањуг) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Нисмо ми

23.06.2022 08:40

Русија да покренемо то сто вам треба,не зелимо да пропадамо умјесто вас васом политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

23.06.2022 09:01

Немојте молим вас, овако нам је више него добро и не треба нам жуто плава унија......

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТОП ЕУ !

23.06.2022 09:18

ЕУ је организација, а рекламира себе као државу. Баштини наци фашистичку идеологију.ЕУ=НАТО=злочиначк савез под водством САД. Хрлити у ЕУ која је погазила све демократске принципе, са медијским једноумљем, ненормалном мржњом према свему што је руско, када пријетећи настоји другим државама наметнути своја правила, равно је самоубиству Србије. Владајућа полтичка елита срба не смије се поиграват изјавама да је пут Србије ка ЕУ.То је лудачки смијер, сами себи стављат главу на пањ.Западу (САД) је Балкан, Србија битна геостратешки, да окруже Русију. Који год зхтјев Запада да испуни Србија то никад неће бити довољно.То се показало. Србију ће сатрати. Довођење западних инвестиција и хвалоспјеви су цементирање сопствене пропасти. Свијет је далеко већи од тог Запада и инвестиције су могуће са разних стран, са којм правом се истиче западна неопходност, ма колико год да је робна размјена Србије са Западом. Она је велика, тачн, али у чију већинску корист? Зашто су природни ресурси србије већином распродати Западу, зашто немамо своја изворишта воде, руднике..Зашто НАТО генерали сједе у генераштабу војске Србије, зашто НАТО има право да уђе у Србиј, зашто су предсједници Србије потписивали и као је који долазио на позицију све више трасирао разне угворе са њима, чему то?А ти и такви нас даривали осиромашеним уранијом, преко 100 милијарди штете од бомбардовања и откидање КиМ. Тотално је лудачки изјављивати од стране Вучића да хоћемо у ЕУ, а та ЕУ тражи да се уведу санкције Русији и призна КиМ. Човјек није нормалан. Прима Шолца који му долази са ултиматумо (трећи ултиматум Србији у историји од нијемаца), умјесто да му каже, нема потребе да долази јер немамо о чему да разговарамо, размимолазе нам се ставови. Српска влат је уцијењена и у функцији Запада.То је највећа опасност по српски народ који је изманипулисан и трпи годинама.Власт зна технике владања народом, али не зна шта је умјетност дипломатије и чување државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

23.06.2022 10:30

Све сто си набројао је апсолутно тацно.Али дзаба кад народ не види даље од свог носа.Сви говоре да је за вријеме Слобе било лосе.Па у том периоду и да је Вуциц био било би лосе,јер то су године одмах послије рата,и било би свима теско.Али не,народ је слијеп и не види велику превару...

Name

Грофица Мица

23.06.2022 14:39

Људи моји, па овдје све писе - кратко и јасно!

Name

Неђо.23.6.2022

23.06.2022 12:12

Вархељи,висте западњаци багра.Пустите једампут балкан на миру,сви који су стављали хитлеру тепих кад је долазијо за врме раза у Југу.Све те републике су у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу-Фан

23.06.2022 12:44

Вархељи, будите сретни да јос добијате плату!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлуцицемо

23.06.2022 14:25

2033 па вам јавимо. Узивајте у зом "рају" без нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све вјестацке творевине

23.06.2022 20:15

А није их мало у свијету, цека извјесна судбина.

ОДГОВОРИТЕ