СНСД једно прича у Бањалуци, друго у Сарајеву

''Како Додик и СНСД 'укидају' Оружане снаге БиХ, УИО и ВСТС говори њихов никад већи буџет. За Министарство одбране су предложили додатних 19 милиона КМ и запошљавање 500 нових војника. Буџет УИО повећали су за 21 милион КМ и тамо планирају запослити још 100 људи, док су ВСТС које такође укидају частили са повећањем буџета од 1,2 милиона КМ,..

Република Српска 23.06.2022 | 11:04
СНСД једно прича у Бањалуци, друго у Сарајеву

Још се није осушила тинта на закључцима СНСД-а о враћању надлежности у области одбране, индиректних пореза и правосуђа, а Зоран Тегелтија и Милорад Додик ставили су свој потпис на запошљавање 500 припадника Оружаних снага БиХ и Министарству одбране БиХ су повећали буџет за 19 милиона КМ. Тако је буџет институција БиХ за 2022. годину у потпуности демаскирао политику лажи и обмана СНСД-а.  Док у причају о враћању надлежности и јачању Републике Српске, у Сарајеву ревносно граде и учвршћују оно што 'враћају'.

Изјавила је ово Александра Пандуревић, члан ГО СДС-а, коментаришући приједлог буџета институција БиХ за 2022. годину који је усвојило Предсједништво БиХ и о којем ће се ПС БиХ изјаснити идуће седмице.

''Како Додик и СНСД 'укидају' Оружане снаге БиХ, УИО и ВСТС говори њихов никад већи буџет. За Министарство одбране су предложили додатних 19 милиона КМ и запошљавање 500 нових војника. Буџет УИО повећали су за 21 милион КМ и тамо планирају запослити још 100 људи, док су ВСТС које такође укидају частили са повећањем буџета од 1,2 милиона КМ, Суд БиХ са 2,4 милиона КМ, а Тужилаштво БиХ са 1,7 милиона КМ'', наводи Пандуревићева и додаје да је до краја године планирано запошљавање 1.300 лица у институцијама БиХ.

Подсјећа да за вријме када је СДС био власт у Савјету министара, буџет институција БиХ није повећан ни један пфениг.

„Запошљавало се само на упражњена радна мјеста када неко оде у пензију или да отказ. Зоран Тегелтија и Милорад Додик, пак, ове године предлажу повећање буџета институција БиХ за 77 милиона КМ, док су га претходне двије године повећали за 61 милион КМ. Дакле, резултат трогодишње власти СНСД у Сарајеву јесте повећање буџета институција БиХ за 138 милиона КМ и хиљаде нових запослених'', истиче Александра Пандуревић.

Док у Народној скупштини Републике Српске, како каже, режим манипулише грађанима бацајући пароле ''војско и цариници вољно'', у институцијама БиХ највиши функционери Републике Српске праве никада јаче Оружане снаге и УИО.

''Врло лако се са својим партнерима из Федерације договоре о већем буџету, предизборним запошљавањима, само не могу да се договоре да ураде нешто корисно за овај народ – да смање акцизе на гориво'', закључује Пандуревићева.  

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ФУКАРА ДОДИГ???

23.06.2022 09:17

ДОДИГ БУРЛЕ ФУКАРА СИБИЦАР ЛАЗОВ ПРЕВАРАНТ БОЛЕСНИК.. СТА ОЦЕКУЈЕТЕ ОД ТАКВЕ БУДАКЕТИНЕ.. САМО ПЕНДРЕК И ЗАТВОР 100 ГОД МАЛО ЈЕ И ЊЕГОВИМ... ????А СРЕДЊИ ПРСТ САМ СЕБИ У ПАКШУ НЕКА СТАВИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

23.06.2022 09:44

ТО ЗНАЈУ ПТИЦЕ НА ГРАНИ СВИ СУ БРАЦА ЗА ИНТЕРЕС И НОВАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зико

23.06.2022 09:54

Немој ти Александра,плиз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диркоре

23.06.2022 10:11

Смисао постојања опозиције је прица о томе ста ради и ста не ради СНСД. Кад изгубите изборе онда це Васи гласаци ваљда схватити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

23.06.2022 10:46

Један од главних задатака опозиције,ако побиједи на изборима,је рјесавање питања зељезница РС,војске БиХ и великог виска радника у администрацији!У мом граду у сваком јавном предузецу има булумента људи која ниста не ради!Највеци проблем им је како да им дан продје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

23.06.2022 11:41

Браво Александра све сте у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

23.06.2022 13:55

Шта ти и коме причаш приче. Провидна си а шупља ти прича. Сдес те недоживљава...

ОДГОВОРИТЕ