ПСЖ од доласка Месија приходовао 700 милиона евра

- Председник Париз Сен Жермена Насер ал Келаифи изјавио је да је париски клуб приходовао 700 милиона евра од доласка аргентинског фудбалера Лионела Месија у редове француског шампиона, преноси шпански спортски лист "Марка".

Фудбал 24.06.2022 | 12:06
ПСЖ од доласка Месија приходовао 700 милиона евра

Меси (35) је прешао прошле године из Барселоне у Париз Сен Жермен. Аргентински фудбалер је потписао трогодишњи уговор са "свецима" за 110 милиона евра без премија и бонуса.

Ал Келаифи је изјавио да је ПСЖ за мање од годину дана приходовао 700 милиона евра. Месијев долазак донео је шампиону Француске десет нових спонзорских уговора.

"Раст који нам је донела чињеница да је он у клубу огледа се и у томе што смо за спонзорске уговоре, који су нам до сада доносили између три и пет милиона евра годишње, од прошлог лета договорили за пет до осам милиона евра у истом периоду. Јасно је дакле да није потребан никакав коментар колико нам значи Месијев долазак", рекао је финансијски директор ПСЖ-а Марк Армстронг.

Он је додао да је ПСЖ зарадио и на тржишту криптовалута.

Челници "светаца" су навели да је ПСЖ током прошле сезоне први пут у историји продао више од милиона дресова.

ПСЖ је од доласка Месија у клуб добио 15 милиона пратилаца на свим друштвеним мрежама, а тренутно их француски клуб има око 150 милиона.

"Више уопште нема улазница за утакмице које играмо на свом стадиону. Постали смо рекордери у Европи по приходима на стадиону на сам дан меча. На листама чекања за обичне и ВИП улазнице је осам пута више људи него што је капацитет Парка принчева", рекао је Армстронг.

Меси је прошле сезоне одиграо 34 утакмица и постигао је 11 голова.

(Тањуг Фото: АП) 

Коментари / 0

Оставите коментар