Бањалука: Ако не буде договора, 1. јула стају аутобуси

Састанак бањалучких превозника и надлежних у Градској управи и Скупштини града, који је трајао два сата, није понудио рјешење проблема у јавном превозу. Нови преговори заказани су за понедјељак.

Република Српска 24.06.2022 | 15:34
Бањалука: Ако не буде договора, 1. јула стају аутобуси

Уколико не дође до договора градски аутобуси у Бањалуци биће заустављени 1.јула.  Превозници не одустају од корекције цјеновника јер су, кажу, предузећа доведена до пропасти.

''Ми више немамо ни воље ни жеље да некога молимо, једноставно ћемо ући у те процесе, ако не буде договора и рјешења за овај проблем, ући ћемо у процесе који су економски а то је обустава комплетног саобраћаја, смањивање предузећа. Ми смо средства која смо имали и у резерви и кредитна потрошили'',рекао је директор “Аутопревоза”, Дејан Мијић.

Није све усаглашено, направљен је мали помак, оцјењује градоначелник. Драшко Станивуковић истиче да је договорено да карте у јавном превозу неће бити у продаји до идуће сједнице Скупштине града. 

 ''Знамо на крају заиста гдје лежи сав терет одговорности. Ја сам урадио свој дио посла, превозници свој и отприлике 14 одборника је спремно. Црвено је слово по питању тога, у понедјељак ако не буде било договора Бањалука је препуштена на одговорност оним људима који нису схватили ову ситуацију'', изјавио је Станивуковић.

А предложен нови цјеновник подржали су ПДП, СДС, Бањалука зове и ДЕМОС а чека се став СНСД-а, Уједињене Српске и Социјалистичке партије.

(БН  Фото:БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

СВЕЦЕ СТАТИ.. СПАЉЕНА ЗЕМЉА

24.06.2022 15:13

СПАЉЕНА ЗЕМЉА.. СВЕ ЦРКАВА.. НАРОД ЈАД БЈЕДА И ЦЕМЕР... ПРОПАДА.. ВЛАСТ ФУКАРЕ ДО ФУКАРЕ.. НЕПИСМЕНООПОВИ СИБИЦАРИ ОЛОС.. ДОДИГОВА СКОЛА.. ЗЛОЦИНАЦКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушко

24.06.2022 17:11

Ја сам подмазао бицикл...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

24.06.2022 18:16

Вода, шта је с водом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2022 19:15

Питај дјајица и остраца нозева.

Name

Миркан

24.06.2022 19:46

Све је поскупило па поскупите и ви,незнам у чему је проблем? Ако имате рачуна да радите тај бизнис радите га а ако не зна се. До сада је држава нашим парама покривала своје губиташе,и знамо како су на крају прошли,а сада треба да и приватнике покривамо. Кога и докле???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бета 2

26.06.2022 07:12

Ста це нам аутобуси ако нису по еко стандарду?

ОДГОВОРИТЕ