Одлука о Украјини имаће негативне посљедице

Русија је данас саопштила да ће одлука лидера Европске уније о статусу кандидата Украјини и Молдавији имати негативне последице и довести до поробљавања суседних земаља ЕУ.

Свијет 24.06.2022 | 21:57
Одлука о Украјини имаће негативне посљедице

Иако би могле проћи године да се ове земље придруже европском блоку, одлука да се прихвате као кандидати симбол је намере ЕУ да допре дубоко у бивши Совјетски Савез, сматра Москва, пренео је Ројтерс.

Марија Захарова, портпаролка руског Министарства спољних послова, назвала је овај потез покушајем задирања у сферу утицаја Русије у оквиру Заједнице независних држава (ЗНД) коју чине бивше совјетске државе.

Одлуком да Украјини и Молдавији додели статус земаља кандидата, ЕУ је потврдила да наставља да активно експлоатише ЗНД на геополитичком нивоу, да га користи за обуздавање Русије, навела је она у саопштењу.

Према њеним речима, они не размишљају о негативним последицама таквог корака.

Ширењем на Украјину и Молдавију, две бивше совјетске републике, казала је Захарова, ЕУ жртвује своје демократске идеале на рачун неограничене експанзије и политичког и економског поробљавања својих суседа.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сергеј

24.06.2022 20:49

Све ће ово Европи на нос изаћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

24.06.2022 20:52

Они су само кандидати то је оно лази, лази, лази ме ти ме лазес најбоље. Турци цекају преко 25 година, а они це цекати вецно. То је све у сврху пропаганде и цацкање Русије, од тог цацкања европљане мозе заболити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.06.2022 06:37

Свака част Мирославе. Све до ријечи истина. И Ми у Б и Х и РС, требамо своје Смеће очистити. Градити своју Земљу и договарати се. Исти језик говоримо, па ваљда има оних искрених Вођа, који ће мислити на Све људе. А не само Лопурде да себе обогате. Економија, ред и Правда. Искрене, као Вукан, Јелена Драшко младе , а и оне који су уз њих. Спас Народу на Изборима.

ОДГОВОРИТЕ