Нема оправдања за овај буџет: Власт граби само себи

Нема никаквог оправдања за срамотно повећање буџета заједничких институција на чак 1.073.600.000 КМ. Ова власт, осим силом, влада и трошењем, по мантри: само дај за кабинете, за њихове телефоне, за њихове репрезентације, за њихово гориво, а ништа за народ. Ово је најједноставнији и најконкретнији опис њиховог приједлога буџета за 2022. годину. 

Босна и Херцеговина 27.06.2022 | 18:03
Нема оправдања за овај буџет: Власт граби само себи

Оо је рекла Мира Пекић, посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. 

Она је подсјетила да није усвојен ни буџет за 2021. годину и да данас, у јуну 2022. године, за оријентир имамо онај из 2020., корона године, када је све било збрда-здола. 

- СНСД и коалициони партнери прво планирају расходе, па тек онда схвате да негдје морају да навуку приходе. Зато је потпуно јасно зашто не дају да се суспендују акцизе и смањи стопа ПДВ-а на основне животне намирнице у години када цијене дивљају. Њихова логика је проста: ако народу буде боље, њима неће бити довољно, иако већ имају превише – навела је Пекићева. 

Пекићева каже да је власт приједлоге о смањењу цијене горива и смањењу стопе ПДВ-а сврстала у ризике и упоредила посланичке иницијативе за олакшавање народу и привреди са, ни мање ни више, црним тржиштем. 

- Није било потребе за повећањем буџета за плате запослених, јер и у постојећем буџетском оквиру има простора за усклађивање и повећање плата у заједничким институцијама. Није било потребе за повећањем издвајања за ионако велике привилегије функционера, а управо су то урадили - рекла је Пекићева.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Татар

27.06.2022 17:15

Треба то подуплати кад народ сути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба

27.06.2022 21:07

Треба,браво,за све оно против лега се Додик као бори добије випе новца,нама је једина шанса да се почне борити против нас да би бср иоле норамлно живјели.Нису сви исти,никада нису били и никада неће бити.

Name

Ре

27.06.2022 22:19

Требали су још више повећати. Народ ћути, значи одобрава. А неко би требао организовати протесте и повести народ, али изгледа опозиција то не планира. Лакше је прићати из фотеља.

Name

оки

27.06.2022 17:16

како прије,тако и сада,и народу то изгледа несмета,није им прије на изборима то сметало,сто би сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

27.06.2022 17:21

Зна снсд да губи изборе и власт.Па да још покраде колико стигну..Засто медији у Србији величају Додика.Зар их је потплатио..Засто Путин прима лопова Додика пред изборе..Вучић или не смије или неће против Додика.Али снага је у рукама народа који ће све то промијенит и уклонит мафију снсд са власти..Странци ће помагат Додику да покраде изборе..Зато Срби сложно срушите лопова ронхилаша

ОДГОВОРИТЕ