Наташи Костић фотеља помоћника или нова смјена?

– Влада Републике Српске вратила је формално Наташу Костић на позицију помоћника министара саобраћаја и веза РС, након што је Окружни суд у Бањалуци по други пут утврдио да је њена смјена била незаконита.

Република Српска 28.06.2022 | 22:54
Наташи Костић фотеља помоћника или нова смјена?

Извршавајући пресуду Окружног суда у Бањалуци од 16. маја, Влада РС је прошле седмице донијела рјешење којим се Костићева враћа на мјесто помоћника министра.

Међутим, веома је упитно да ли ће се и колико она задржати на овој позицији с обзиром на устаљену праксу Владе да пресуде судова само формално изврши, а затим поново доноси рјешења о смјени неподобних кадрова.

Да се нова смјена може очекивати потврђује и то што Костићева још није враћена на своју позицију, иако је рјешење ступило на снагу.

„Рјешење је објављено у Службеном гласнику, али примопредаја још није извршена“, казала је Наташа Костић за ЦАПИТАЛ.

Управо је у пресуди коју је Костићева по други пут добила против Владе РС суд упозорио Владу да незаконитим смјенама и изигравањем закона ствара анархију и хаос те крши људска права, што се не би смјело дешавати у било којем уређеном друштву.

Подсјећамо, Влада РС смијенила је Наташу Костић, која је члан ДНС-а, у јануару прошле године.

Незадовољна због тога, Костићева је тужила, а затим и добила спор са Владом РС којој је суд наредио да је врати на позицију помоћника министра.

Влада је формално пресуду испоштовала и Костићеву вратила на ту позицију, али одмах затим донијела и ново рјешење о смјени.

Костићева је поново узвратила тужбом, добила спор и враћена на посао, а да ли ће то бити дуже него прошли пут врло брзо ће бити познато.

ЦАПИТАЛ је у више наврата писао о правним акробацијама Владе РС када је у питању извршавање судских пресуда.

По истом моделу су смијењени директор Републичке управе за игре на срећу Младен Симић, бивши директор Инспектората РС Предраг Томић, помоћник министра управе и локалне самоуправе Никола Кнежевић.

(Цапитал) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

НР

28.06.2022 22:20

А зашто суд не позове већ једном премијера за изигравање пресуда суда. Па то је очигледно и лако доказати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко ради???

29.06.2022 06:21

Ако је стално суспендована па ко онда ради те послове???

Name

Боже мили спаси нас.

29.06.2022 06:45

Па боже мили ради ли ико законито у овој држави. Ово стварно није нормално. Евидентно је и доказано да су то против законите одлуке и опет надлежни не предузимају ништа. То све показује да требају само мотке и други реквизити и лопове истјерати напоље. Па стварно је дозлогрдило.

Name

Кукац

29.06.2022 07:17

То је њихова стара пракса. Црвени Кмери.

Name

Новаковицх-Бурсацх

29.06.2022 05:04

За Бурлета и СНСД-секту вриједе само мафијаски закони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевце поље

29.06.2022 05:33

Ма која влада то је мафијаска влада коју преводи и о свему одлуцује највеци мафијас Милокрад Дудук из Бакинаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

29.06.2022 05:36

Xаxа Па смјена дааа...које питање...каластура

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

29.06.2022 05:41

...да небуде забуне...мало јој 2 мандата по 4000 мјесецно....јос јоос јооос....ццц...олос који је оболио канцеларијски мис без свијести о мукама вани у народу...јос це тразити подрску тог истог народа,мијењати дрес и со.Само нога и санса колико толико неw сколованом цовјеку о е јадне земље,а не купљеном дипломом да музе систем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2022 08:12

То раде радмановиц,новиц,спириц,мајкицка.....јос узели по 30 000 км отпремнине.