Летећи авион хотел који “никада неће” слетети на Земљу

Авион хотел “Скy Цруисе” је авион будућности који “никада неће” слетети на Земљу, покретан нуклеарном фузијом, по замисли аутора пројекта и према амбициозном новом дизајну који је управо представљен светској јавности.

Занимљивости 29.06.2022 | 15:29
Летећи авион хотел који “никада неће” слетети на Земљу

До 5.000 гостију могло би једног дана да се нађу као гости који  лете небом у луксузним “летец́ем авион хотелу” на нуклеарни погон.

Амбициозни дизајн Скy Цруисе-а којим управља вештачка интелигенција – који има 20 мотора покретаних нуклеарном фузијом и који је дизајниран да никада не слети – представљен је како смо рекли у новом видеу а и светкој јавности

Конвенционални авио-превозници превозили би путнике до и са Скy Цруисе-а, а чак би и све текуц́е поправке биле вршене у лету

Хасхем Алгхаили, који је направио невероватно детаљну макету овог невероватног авиона, каже да би крстарење небом на нуклеарни погон “могло бити будуц́ност транспорта“.

Упитан колико би људи било потребно да се управља гигантским авионом хотелом, он је изјавио:

“Сва ова технологија и још увек желите пилоте? Верујем да ц́е то бити потпуно аутономно!. Али за Скy Цруисе ц́е и даље бити потребно много особља.”

Промотивни видео обец́ава ресторане и џиновски тржни центар на небу, као и теретане, позоришта, па чак и базен. У видеу се џиновска летец́а машина такође предлаже као савршено место за венчање.

Међутим, не слажу се сви, са неким коментаторима који концепт Скy (небеског) крстарења описују као “нови Титаник“ – истичуц́и да би подизање на спољној страни авиона било далеко од аеродинамичности и да би, ако би се авион покретан нуклеарним реактором срушио, могао уништи град.

Један нервозни комнтатор је рекао: “Сјајна идеја да се нуклеарни реактор стави у нешто што би могло да се поквари и да падне са неба.

Док је неко други коментарисао .”Сигуран сам да бих могао да приуштим карту за најнижу палубу без простора за ноге и без приступа салону“.

Уз велике трошкове развоја, неки су предвидели да ц́е путовање Скy Цруисе хотел авионом коштати право мало богатство преноси миррор

Финансијски упуц́ен коментатор на Yоутубе-у је додао:
“Иако је ово интересантан концепт и способан да га изгради са тренутном технологијом, ова ствар би била супер скупа и без сумње би само богати могли да резервишу овај хотел.“

Како овај хотел би изгледао једног дана када би се саградио и полетео погледајете у видеу доле:

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неопјевана

29.06.2022 17:19

Људска глупост.

ОДГОВОРИТЕ