Прислускивање доказано, на потезу тузиластво

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је МУП доказао да су председник Србије и чланови његове породице били прислушкивани, да су докази предати надлежном тужилаштву и да се чека његова одлука.

Србија 02.07.2022 | 11:09
Прислускивање доказано, на потезу тузиластво

"Бескрајно верујем у тужилаштво, не могу да доносим суд, али сам сигуран да ће они квалификовати ово дело. Да ли ће то бити ово или оно и који је степен друштвене опасности ја то не знам", рекао је Вулин гостујући на ТВ ПИНК.

"''Али знам да су Александар Вучић и чланови његове породице били прислушкивани, да је злоупотребљаван наш систем, да је то малициозно рађено са идејом да слушате о чему причају председник Вучић и чланови његове породице са различитим људима и да ниједан човек који је био прислушкиван није оптужен, посебно не осуђен. Људи који нису били криминалци разговарали су са председником Вучићем, који такође није криминалац и нема ни једног спорног разговора“, казао је министар Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

Министар је рекао да није тужилац и да о томе не може да одлучује, као и да посебно поштује Тужилаштво за организовани криминал и тужиоца Младена Ненадића, који је показао невероватну храброст јер, како је истакао, без њега и директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића не бисмо завршили са кланом Беливук - Миљковић.

"Посебан допринос разбијању овога клана била је подршка председника Александра Вучића, који је одржао састанак са свима нама и наредио нам да то завршимо, да Србија мора бити мирна и безбедна земља", рекао је Вулин.

Министар је рекао да је сваки од прислушкиваних разговора сачуван, да у њима нема ништа инкриминишуће и да су га о томе обавестили они који су имали право по закону да их преслушају.

"Највећу услугу бисмо учинили председнику Вучићу када бисмо објавили све те разговоре да Србија види о чему су разговарали и да ту нема ничега, а да је све од почетка до краја било злонамерно и усмерено против председника Вучића. Али то не смемо да урадимо, такав је закон“, рекао је министар Вулин.

Истакао је да је Министарство унутрашњих послова доказало прислушкивање председника на неких 1.882 прислушкивана разговора.

"Доказали смо да су постојала 1.882 разговора у којима учествује председник или неко од чланова његове породице“, рекао је министар Вулин и објаснио да је рађено прислушкивање преко 26 особа и истакао да ни против једног од тих лица, иако је постојала судска одлука о томе да могу да се прислушкују, није покренут судски поступак, а поготово нико није осуђен.

„То значи да су председник Александар Вучић и чланови његове породице разговарали са људима који нису оптужени и осуђени ни за шта. То значи да су бирали мете које могу да разговарају са председником, тај разговор очекивали, а не да су покушали да на било који начин те људе приведу правди, јер нису били криминалци“, објаснио је министар полиције, како је саопштио МУП.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

02.07.2022 14:55

Код нас додиг јавно казе да прислускују опозицију. Тузиластво само сути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

02.07.2022 15:40

Тако ти је кад негујес отровну змију у недрима на крају те уједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

02.07.2022 16:04

Ста ти вреди саопстење за јавност ако нису похапсени они који су крсили закон.саопстење окаци мацку о реп...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

02.07.2022 16:12

Код нас се прислушкују слободномислећи људи, а не криминалци, којих је највише у власти, полицијским и правосудним институцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Го

03.07.2022 14:10

Мафију трјеба 3 пута доживотна а те који их послужују из круга полиције и врха треба им 5 пута доживотну али у Падинској скели

ОДГОВОРИТЕ