Пешић открио када се Никола Јокић прикључује тиму

Селектор Србије Светислав Пешић говорио је на конференцији за медије пред меч са Белгијом у оквиру квалификација за Мундобаксет.

Кошарка 02.07.2022 | 16:33
Пешић открио када се Никола Јокић прикључује тиму

Популарни "Кари" је искористио ту прилику да говори и о играчима који тек треба да се прикључе тиму.

"Од поменута 23 играча која су играла на ових пет утакмица, само тројица су играла на свакој – Аврамовић, Куриџа и Ристић. На овој утакмици у Риги изгубили смо три играча, за Аврамовића не знамо да ли је сломио руку, Бјелица је обновио повреду, Куриџа се повредио и они нису тренирали. Што се осталих тиче, као и долазака у репрезентацију, Лучић је имао корону, још му је пукао мишић и не знамо да ли ће бити оперисан, Теодосић се повредио, Мицић се повредио на почетку, па обновио повреду. Богдановић је повређен, крајем јула се враћа са рехабилитације и не знамо да ли ће моћи да игра, Покушевски је био овде, није добио дозволу тима да игра квалификације које у НБА не признају као званично такмичење", рекао је и додао:

"Према уговору НБА и ФИБА, НБА играчи под уговором имају право да тренирају са репрезентацијама 28 дана пред такмичење. Договор је да се Јокић прикључи 4. августа на почетку припрема, а колико му значи репрезентација говори и то што нам је пожелео срећу пред Летонију, послао нам је поруке подршке… ", закључио је Пешић.

Дуел Србије и Белгије, игра се у недељу од 21 час у нишком "Чаиру"

(Б92 фОТО: Фото: Срдјан Стевановиц/Старспорт.рс) 

Коментари / 0

Оставите коментар