Новак Ђоковић ће моћи на Аустралијан Опен!

Новак Ђоковић поново на Аустралијан опену! После фарсе која је окупирала пажњу светске јавности и политичког прогона тада најбољег тенисера света, освајач 20 гренд слемова, сва је прилика, моћи ће да поново заигра на омиљеном турниру!

Србија 03.07.2022 | 12:22
Новак Ђоковић ће моћи на Аустралијан Опен!

Аустралија је донела одлуку - од 6. јула, страни држављани који буду желели да посете ту земљу неће морати да пријаве свој статус вакцинације против корона вируса!

Овим путем су аустралијске власти решиле да окончају једну од најоштријих мера контроле граница које су у свету донете услед пандемије Ковида-19.

Министар здравља Аустралије Марк Батлер рекао је да ће измена Закона о биолошкој безбедности ступити на снагу у среду 6. јула, а заснована је на савету главног

медицинског службеника Пола Келија.

Ово значи да ће страни држављани моћи да путују у Аустралију иако нису вакцинисани, што до сада није био случај. То би требало да значи и да ће Новак Ђоковић моћи нормално да путује у Аустралију почетком 2023. године, када се буде очекивао његов повратак на Аустралијан опену.

Почетком ове године, Ђоковићу није био дозвољен останак у земљи, када је био депортован након одлуке Федералног суда. Иако је Новак допутовао у Аустралију са важећим медицинским изузећем, аустралијске власти су то игнорисале и успеле да истрају у својим намерама.

(Мондо/ фото: Тањуг/ АП/архива)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мирослав

03.07.2022 11:35

Само из ината мозе играти. Ако не, нека тенис играју са кенгурима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

03.07.2022 12:30

Ма није ваљда

Name

БЛ

03.07.2022 12:57

Будимо реални, сам је крив сто су га депортовали...лагао је о путовању, давао интервју и играо са дјецом иако је био позитиван... Заиста не знам ста је оцекивао и он, а и сви ми.... Моземо ми њега дизати у звијезде, али у овом слуцају је он тај који је крив...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ркте

03.07.2022 19:34

Да, Ниле је крив, здрав, прав. Демони који вјерују у корону, вакцине, наркомане, педере, НАТО, у лукавога. Да, они су у праву, шта има он тамо тражити!

Name

Будимо бас реални

03.07.2022 21:16

И ткз заразени су играли а о лазима да се не говори када су и папире фингирали.... Из тога произилази да Новак ни лазе ни фингира, напротив.....