Када политика умијеша прсте и славни падају

Бокс је спорт по којем је Бањалука позната, али колико овај град улаже у овај спорт и колико је политика умијешала прсте у све поре, најбоље описује слика Боксерског клуба Славија. Управни одбор, који је кажу, нелегално изабран, на челу са кадром СНСД-а  Зораном Милаковићем, крив је за лошу ситуацију у овом клубу. Чланови овог клуба окупили су се испред просторија клуба како би изразили незадовољство. 

Република Српска 04.07.2022 | 12:13
Када политика умијеша прсте и славни падају

Остварују најбоље резултате, а раде у најгорим условима. Таленат боксера из Боксерског клуба Славија, чини се, није цијењен.У застарјелим просторијама без гријања, на истрошеној опреми настају спортски гиганти, који БиХ представљају и на Европским такмичењима. Међутим овај клуб, због стања у ком се налази и мизерне подршке, доведен је до граница гашења.

"Прво треба да се поправи стање у клубу, јер услови за рад, на зиму смо тренирали ту, било је два степена, тушеви исто нису радили, кров прокишњава, онда подршка за такмичења“, истиче боксер Милош Гајић.

О достигнућима али и условима овог клуба најбоље говори мноштво пехара који се, како истичу боксери, због прокишњавања боре са хрђом, а сала у којој се налазе, закључана је. У оваквим условима, истичу боксери, немогуће је тренирати.

"Ситуација у којој се налазимо и није баш најбоља. Наши чланови клуба, моји другари, располажемо, слободно могу рећи неким потенцијалом, талентом и очекујемо ту неку подршку, направили смо неке запажене резултате на нивоу државе, чак и даље, региона и надамо се да ће наш тренер који се залаже за нас, истрајати у овом што смо започели и да ћемо моћи наставити са радом и да ћемо добити подршку“, каже Гајић.

Славија је некада била симбол бокса не само у Бањалуци, него на Балкану, а данас клуб у којима је тренирао славни Маријан Бенеш, доведен је до пропасти. Све то, истичу боксери, резултат је нелегално изабраног Управног одбора. Рачуни клуба блокирани су већ три године, дугови се гомилају, по тако нема ни могућности подршке. 

"Ми као боксери и бивши боксери као и пријатељи клуба, желимо само двије ствари и за то се боримо. Да се смијени ова управа која је нелегално постављена и тражимо нову изборну скупштину, која се није десила уопште. Садашњој скупштини је истекао мандат од четири године. Они су продужили, ретроактивно су направили неке спискове и продужили су је на пет година како би изгласали ову нову управу“, каже тренер овог клуба Владан Кљајић.

Кљајић истиче да је Србија препознала потенцијал боксера, те је донирала опрему у износу од 50 хиљада марака, али је како истиче Кљајић, опрема закључана и није доступна. Боксери захтијевају да се испита ко располаже донираном опремом. 

(БН Фото: Герила)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Антиенглески

04.07.2022 10:32

Резим рада ///

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

04.07.2022 10:40

Ово све у Републици Српској ми дјелује као ,тјерање цуке у лов.И за ФК Борац су реаговали посље притиска медија,и овде о Славији нико небрине,као да непостоје,треба Додик да каже паст ће нам реитинг дај то средите.Све се ради за гласове за изборе,буџет и сретства за спорт илу су мала или како коме се дјеле као и све у овом јеб..ом ентитету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.07.2022 10:43

Снсд-е ради на томе да унисте БиХ према томе све је ок.не треба да протестујете то је вец издаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.07.2022 11:39

СНСД је чудо данашњице Кад погледа у шерпу слатког млека оно се укисели

Name

ПЕРО

04.07.2022 10:57

СТА ДОДИК И БРАТИЈА ИМАЈУ ОД КЛУБА, НИСТА. А КАД ОН НЕМА КОРИСТИ НЕ ТРЕБА НИ КЛУБ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солунац

04.07.2022 11:41

Реално ста имамо од тих боксера,само праве троскове а нигдје се не такмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

04.07.2022 12:23

Гдје год СНСД умјеша прсте то и уништи,као скакавци гдје се појаве остаје пустош... То гладно,деструктивно зло, засновано на лажном патриотизму, а великом борцу за хрватске интересе, и још већем борцу за уништење наше републике треба народ стати што прије у крај ... Направили су резерват од Р.С. и раде шта хоће....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отпор

04.07.2022 12:37

Ово је страшно шта СНСД ради. Па људи моји они су уништили и оно што је рат издржало. Гори су и од рата и од било какве хаварије која мозе да нас задеси. Све су опустошили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

04.07.2022 12:39

Цему им слузи боx? Сто не изударају багру!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трајект

06.07.2022 05:11

Испитајте ви коме је клуб дао земљиште,власништво клуба уз Врбас на кориштење и ко је правио објекте гдје несмије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боксер

18.07.2022 22:12

Организована криминална банда која присваја дрзавну имовину и никад им доста..Додику ће на крају доћи управо тај којем је он дозволио да се кроз приватизацију обогати и присвоји нелегално државну имовину а сад и имовину клуба зели присвојити јер више нема фабрика и пословних простора...

ОДГОВОРИТЕ