Индијски ресторан кажњава госте који не поједу све што сипају!

У покушају да смањи бацање хране,Индијски ресторан у Бадену, у Швајцарској, ресторан “Цасанова” је смислио систем новчане казне за оне који не поједу све из тањира.

Занимљивости 04.07.2022 | 16:25
Индијски ресторан кажњава госте који не поједу све што сипају!

У овом ресторану потрошена храна је посебан проблем у бифеу ресторана.

Власник Салман Гхаури, одрастао је у Индији где велики део становништва нема довољно хране, рекао је да жели да подсети људе колико је добро да имају довољно хране

-Храна је драгоцена у Индији, ми је не бацамо“, рекао је Гаури швајцарским медијима, охрабрујуц́и Швајцарце да избегавају бацање хране.

У свом ресторану он служи шведски сто за све што можете да једете за 20 франака, али неки људи гомилају више хране на тањире него што могу да поједу, а непоједена храна завршава у смец́у.

Гости са очима вец́им од стомака пуне своје тањире са више хране него што могу да поједу, а непоједени део завршава у канти за отпатке. Муштерије редовно одлазе и пуне тањире да пробају још једно јело, објаснио је шеф ресторана Сулман Гхаури.

Систем новчаних казни од 5 швајцарских франака је на снази две године. 90% купаца одобрава систем, рекао је Гхаури. Међутим, ресторан никада никога није терао да плати казне.

Уместо тога, они делују као упозорење. Мада, Гхаури каже да је спреман да изрекне казне за свакога ко игнорише упозорење.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар