Паметном политиком Српска може бити Швајцарска (ВИДЕО)

"Ми нудимо политичке промјене и друштвене, а прије свега економске. Ја сам креатор дефиниције да је Република Српска стабилна само само ако је економски јака. Економија и развој је чине јаком и одрживом, тада јој нико не може ништа. То је полазна тачка наше политике", казао је Шаровић.

Република Српска 05.07.2022 | 13:17
Паметном политиком Српска може бити Швајцарска (ВИДЕО)

- Странке бирају кандидате са највећим могућим искуством у Предсједништво БиХ. Ради се о о мјесту гдје се ломе политике и међународна позиција БиХ, па и Републике Српске, казао је предсједник СДС Мирко Шаровић, који је и кандидат за члана Предсјендиштва БиХ из Републике Српске.

Говорећи о позицији у Предсједништву БиХ, Шаровић је, у рубрици "Без увијања" БН телевизије, рекао да ту не долази у обзир учење посла, то треба да раде људи који знају шта да раде, људи који знају шта значи дијелити одговорност за земљу и њену међународну позиицију са друга два народа.

Према његовим ријечима, грешке у Предсједништву нису дозвољене, јер могу бити кобне.

"Као бивши члан Предсједништба БиХ увијек сам са друга два члана рјешавао пребродиве и лакше проблеме, док су тежи чекали свој ред да буду ријешени", казао је Шаровић, наводећи да ће тако радити ако буде поново изабран на ту функцију.

"Свугдје постоје несугласице, али потребно је разговарати, а не све сводити на такмичење као што је тренутно у Предсједништву БиХ", казао је Шаровић.

Коментаришући рад актуелног члана у Предсједништву БиХ Милорада Додика, Шаровић је рекао да је све четири године мандата настојао да руководи процесима у Републици Српској, у влади, скупштини...свуда, док је у Сарајеву биљежио само поразе...

Заратио је, каже, са свима, и са Америком и са ЕУ, рушио је мостове, а не градио, није учинио ништа, осим што је донио кризу на простор цијеле БиХ, и створио безброј непријатеља Републици Српској...

"Ми нудимо политичке промјене и друштвене, а прије свега економске. Ја сам креатор дефиниције да је Република Српска стабилна само само ако је економски јака. Економија и развој је чине јаком и одрживом, тада јој нико не може ништа. То је полазна тачка наше политике", казао је Шаровић и додао да слаба Република Српска каква је сада нема снаге да себе одржи.

"Економија, развој и запошљавање су чаробне ријечи на које ћемо потрошити највише времена...Дајмо сваком дјетету и свакој породици наду да може да остане овде и да оствари своје амбиције. Ако људи виде шансу, ова република је мала, може да буде богата. За неколико година Република Српска може да буде мала Швајцарска", казао је Шаровић.

Према његовим ријечима, уколико се развија ова земља пензионерима ће да буде добро, јер ће се пунити пензиони фондови.

"Живјеће од свог минулог рада, не треба им милостиња. Пензионери треба да нас подрже у томе, сматрамо да је то кључ и за њих. Што се тиче бораца, наша политика је да се заустави цјепкање борачких организација, али то је рецепт ове власти, јер се лакше фунцкионише када је њих више", казао је Шаровић, наводећи да Српској треба једна борачка организација која је снажна и моћна, али она која може да удје и издиктира захтјеве шта треба учинити за ствараоце Републике Српске и њихове породице.

"МИ смо у НС РС изнијели своје ставове, они ће бити на столу оног тренутка када ми преузмемо одговорност за ову земљу, укључујићи између осталог и минимални додатак од 5км, као што смо то говорили за сваки мјесец проведен у рату. Питања запошљавања, стамбеног збрињавања породица палих бораца и инвалида биће такође приоритети", казао је Шаровић.

Према његовим ријечима, економско пропадање Републике Српске мора да се заустави.

"Ми смо данас најсиромашнија и најкорумпиранија земља. Вријеме је да додју дани да почнемо да живимо нормалан живот, а не да живимо у страху шта ће сутра да буде", казао је Шаровић у рубрици "Без увијања" БН телевизије.

(БН)

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Домаци странац

05.07.2022 11:23

Мозе бити свајцарска али треба имати одговарајуце политицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

05.07.2022 12:25

Од 90-их на овамо у БиХ није био ни један једини паметни политичар. Било је много стада уваца на челу са овновима попут додика, стевандића, ђокића, селака, нешића, чавића и сл. Али од тих оваца још нисмо имали конкретне политичке потезе

Name

Ре

05.07.2022 12:26

Треба имати производњу, здраву привреду, индустрију, задовољног пољопривредника и стоцара па тек тада здравог политицара да ово не прода и унисти. А овако, 10 здрави политицара не мозе излијецити и опоравити оно сто нема.

Name

Ре

05.07.2022 12:46

Да је становништво паметније,били би и политичари бољи Политичари нуде народу оно што ови траже

Name

ста реци

05.07.2022 15:10

У Свајцерској људи раде и до 10 пута висе од нас . Опстине имају по неколико запослених док код нас многи незнају ста им је радно мјесто.Мој народе нелупајте глупости .

Name

САВО

05.07.2022 15:26

Политицари у РС зиве боље него у Свици и Америци, народ нам оде сав тако да нам и нема висе спаса Додик је сахеанио РС и српски народ.

Name

СНСДЦ

05.07.2022 11:38

Драго ми је Саровицу ... Добро досао у СДС и Српску ... Дуго си терао инат ... Ипак долази вријеме када це се отворити и радно-стабилизационе активности и вријеме православља, када будемо морали се навикнути на пустињу зивота ... Не ми него и свет, али и ми ... Ово је само порада ... Па надаље до Бозије воље катастрофе це изгледа се избјеци, Енглзи це на вериге, Њемацка је на свом мјесту ако разуми то, Британији и САД следи распад ... 2026 имамо за Америку 250 година од Линколна или како вец, Америка висе нема малу конфедерацију коју је ујединила ... Линколнових 250 година је трајала његова идеја о САД, било је момената гдје су заиста били прави, али назалост нападање су пренијели у доста веци свијет и то им је цијена распада ... Оно ругло од Британске дрзаве такодје неце распадати, ЕУ це имати неки облик и Скотска це бити у њему, али бице саставни дио Еуроазије ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАЧНО

05.07.2022 11:47

Са овако мало становника и овим природним ресурсима живјели бисмо као у Монаку, а камо ли у Швицарској! Али ето, народ за рад неке сиће коју добија од режимске власти гласа за њих, а они арче ли арче, образа немају, а гузици се не боје. Овај народ у Републици Српској не види даље од носа, или је безобразан или је хипнотисан. Свака част изузецима којих је врло мало али баш мало тј. људима који имају карактер, поштење итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.07.2022 12:08

Монако уопсте није лоса дрзава, јасно. Некима би био премален, а неки би у вртлоге и мрзњеве када би им неко препоруцио Монако димензије ...

Name

Ре

05.07.2022 11:48

РС презадужена од режима и још стално се задужује у овој катастрофалној ситуацији , а овај спомиње неку Швицарску да би могла бити РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

05.07.2022 11:48

Да, мозе РС и БиХ бити Свајцарска. То знам ја, али ти то народу не објасни. Како цес то постици? Курвањем са Бриселом, америма и енглезима буди сигуран да цес бити јос бједнији и сиромаснији. Објасните народу и ти Баја Дудук како цете то постици... за 30 година ни један од вас није знао одговор на то питање. Знате само одтрцкати до облизње стране амбасаде. А они вам казу: Нема производње!!! Сву дјецу претворите у конобаре и трговце, а друге саљи у Њемацку. Нека Саровицу, не требате нам ни ти ни Баја, ослободицемо се ми сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кувар

05.07.2022 12:22

Не треба кувати са Бриселом, Америком, ЕУ,... Да би били Швицарска треба кувати са Русијом. И не знам што ли то ови кадрови иду у Њемачку, а не у Русију.

Name

Славко К.

05.07.2022 12:04

Прије ће постати руска губернија, нпр. Камчатка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

05.07.2022 12:05

Па зар Није вец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дје си брате

05.07.2022 12:10

Дје си имењаце, поздрављам те з планине Мањаце ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранислав

05.07.2022 12:10

Да нецемо пропаст ко Грцка ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

05.07.2022 12:30

Могла би бити али мало јучер. Оно Срба што ваља већ је у Швицарској. Остали лопови и ситна боранија. А чорба без доброг меса није чему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРОБ РИМИР

05.07.2022 12:34

Можда ћемо с Грчком у Југословенске, више Византијске димензије, јер морамо против Европе, на Европски захтијев ... А Грчка и ми знамо шта су и Турци, овај пут савезници ... Све остало би за све који остају значило нуклеарни полигон,што није безазлено ... Дакле, Грчка се мора побринут за себе и Балкан, Србија такође ... Нововизантијски савез, такође и Народна Република Одеса ... Али Т форме ... МТ2 ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

05.07.2022 12:40

Само да поручим шверцеру из Лакташа, ако си се бавио Ајнајштајном за вријеме тријунфа Станивуковића, Шаровић је за тебе Ајнштајн. А Додиков потрчко Нешић, нече прећи 1%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

05.07.2022 12:46

Ало бреее,каква Швица и п.м,ми желимо ПУТИНОВУ РУСИЈУ,и руски систем.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко Свица

05.07.2022 12:50

...ма, мало је реци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

05.07.2022 12:51

Ма каква Швајцарска и економија важно је само србовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

05.07.2022 12:52

Само заборављаш да је ваша"државотворна" странка поставила лош темељ Републике Српске. За вријеме ваше владавине у Невесињу затворена су или порушена сљедећа предузећа: Прерада дрвета, Фабрика намјештаја, Земљорадничка задруга, Планинско добро, Грађевинско предузеће, Фабрика трикотаже, Ваздушна Бања, Соко, Индустрија алата, Металомонтажа и ЈУПРОМ. Лако је теби причати о Швајцарској када си пун као брод, наравно са народне грбаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал

05.07.2022 14:39

Је истина вода дубока ...

Name

Рамбо

05.07.2022 12:53

Били сте на власти у рату и послије прилицан број година и ниста направили нисте!Да сте бар несто направили неби нам се десио велики баја!Зато Мирко прицас супље приче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

05.07.2022 13:37

бог те благосио напокон неко реалан.

Name

Миле

05.07.2022 13:18

..глупости...ово је само у фунлцији да додје на власт,а после бице као и раније када је бип на власти... ...лоси политицари су кљуцни и основни разлог за лосе стање у дрзави....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

05.07.2022 13:37

Са вама (свима) ми смо ближе Куби а што се тиче Швајцарске једино можемо и ми да се подјелом на кантоне,па да буде више вас министара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ту

05.07.2022 15:27

Мирко се сали, али свицарска је била у интересу једне врсте а у цему ми не моземо бити осим да се деси цудо а цуда су прослост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

05.07.2022 15:32

С вама какви сте сви заједно не да неће бити као Швајцарска него имамо реалне шансе да буде испод Албаније ако већ није....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

05.07.2022 17:59

Најбитније је дочепати се власти о причати нешто у шта и дјеца неби поверовала,да ти ниси био на власти човек би и поверовао.Ми ни Албанију неможемо стићи. ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

05.07.2022 19:09

Ако ништа водитељица је ко Швицарска ако не и боља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарена Лаза

05.07.2022 20:48

Па засто сте цекали 30 година?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxxxxx

06.07.2022 01:48

Ајме будале сацувај бозе Који демагог идиот, ста лупета лудак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будо

06.07.2022 06:22

Онда би требали имти банке које не пропадају.

ОДГОВОРИТЕ