Уз подршку пријатеља: У току изградња народне сале у Новом Граду

У Српској православној црквеној општини Нови Град крајем прошле године покренута је иницијатива за изградњу народне сале у насељу Јабланица.

Република Српска 05.07.2022 | 17:52
Уз подршку пријатеља: У току изградња народне сале у Новом Граду

Колика подршка је пристигла, свједочи чињеница да је градња објекта поред храма Светог Василија Острошког већ при крају. Племенитој мисији донацијом се придружила и компанија Моззарт.   

-Овим гестом су показали да сви заједно сваки пројекат, који започнемо и озбиљно прихватимо, можемо и да завршимо без проблема и то на задовољство свих нас. Хвала Моззарту на донацији коју су нам приложили и надам се и даљој подршци и сарадњи. Ова сала ће остати иза нас за будуће генерације и писаће у љетопису ко је помогао нашој цркви- каже свештеник Немања Видић.

Храм Светог Василија Острошког и капела изграђени су и освештани прије три године, а налазе се у оквиру православног гробља у насељу Јабланица у Новом Граду. Идеја о изградњи народне сале, кажу, постојала је и раније, али им је за тај подухват била потребна помоћ добрих људи. 

-Народна сала нам је била потребна како бисмо свим вјерницима и посјетиоцима олакшали обављање вјерских обреда. Ту могу да се окупљају и чланови разних спортских и културних удружења и то нам је приоритет због којег смо покренули изградњу ове сале- додаје свештеник Видић.

Изградња сале је почела крајем прошле године када су урађени темељи, а прије два мјесеца је настављена. Тренутно вриједни радници завршавају горњу плочу, након чега слиједи покривање објекта, па унутрашњи радови, а затим и званично отварање сале крајем августа или најкасније до 27. октобра –празника Свете Петке.

 Све то не би било могуће без прилога вјерника, помоћи општине Нови Град, као и друштвено одговорне компаније Моззарт. Ако сви будемо заједно, све можемо урадити - поручују из Српске православне општине Нови Град.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лепо

05.07.2022 16:00

Ето, идемо у храм да се молимо Богу, и није свака геометрија нехаотицна у одредјеним просторима, него имамо хармоније постојања по разним филозофијама. Нема цовијека који не постоји, па и да не верује ... Е тако је и са новинарством, понекад треба лепо, и бирати, а не само апциговати и подударати ... Синхронизација генератора је теска, углавном и мора бити тацна, али новинарство, новинарство не смије бити инфекциони фактор ... Оно ЦНС се не редефинисе. Новинар као и цовијек мозе да погреси, треба да се труди и гради мјесто гдје то неце бити катастрофа ... Гдје новинарство и информација, спознаја мозе бити блага и корисна цовеку, а не немирно море ... И немирно море постоји, али тамо се не гради домацинство ни огњисте ... А опет од буре само вода остаје ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

05.07.2022 16:34

Јели баш сала за народ или ће ту исту салу закључавати и наплачивати? Као што раде у Козарској Дубици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ада

06.07.2022 04:13

Народ да се договори, за одрзавање да али профит од издавања, не.

Name

Ма да.

05.07.2022 16:38

Само нам треба да попови постану још богатији, малтене као политичари. Политичари попови иду руку под руку у лагању и обмани, свако на свој начин. Народ у страху од печата издајништва не смије ни ријеч да прозбори против ове двије пошасти!

ОДГОВОРИТЕ