Олга Даниловић остала без титуле у синглу у Лозани

- Српска тенисерка Олга Даниловић није успела да освоји WТА турнир у Лозани, пошто је данас у финалу поражена од Хрватице Петре Мартић 6:4, 6:2.

Тенис 17.07.2022 | 15:44
Олга Даниловић остала без титуле у синглу у Лозани

Меч је трајао 92 минута. Ово је био други међусобни дуел српске и хрватске тенисерке, а други тријумф Петре Мартић, која се налази на 85. месту WТА листе.

Хрватица је тријумфом у Лозани стигла до другог WТА трофеја у каријери. Даниловићева је у каријери освојила једну WТА титулу и то у Москви 2018. године, а тренутно је 124. играчица света. Она ће сутра бити 106. тенисерка света.

Хрватска тенисерка је направила брејк на старту првог сета, а онда је на свој сервис повела 2:0. Даниловићева је смањила вођство противнице на 2:1, а у четвртом гему је српска тенисерка направила брејк. Обе тенисерке су биле сигурне на свој сервис у наредна два гема. Велика борба је вођена у седмом гему, Даниловићева је повела 4:3, али је успела да спаси чак шест брејк лопти. Међутим, Мартићева је деветом гему направила нови брејк, а онда је на свој сервис стигла до 6:4 и 1:0 у сетовима.

У прва четири гема другог сета обе тенисерке су биле сигурне на своје сервисе. Хрватица је у петом гему направила брејк, а онда је сигуром игром освојила још три гема и заслузено је стигла до победе.

Хрватској тенисерки је за тријумф у Лозани припало 280 бодова за WТА листу, као и новчана награда од 33.200 долара. Даниловићева је освојила 180 поена, као и 19.750 долара.

Даниловићева је у пару са Кристином Младеновић освојила титулу у дублу, пошто су им Тамара Зиданшек и Улирике Еикери предале меч финала, који је требало да буде одигран данас. Ово је друга дубл WТА титула за српску тенисерку након Ташкента 2018. године.

WТА турнир у Лозани играо се за наградни фонд од 251.750 долара.

(Тањуг Фото: Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар