Лудило: Трубачи из Гуче продефиловали улицама Београда!

Чак девет трубачких оркестара који ће се у недељу 7. августа такмичити на главној манифестацији на предстојећем Драгачевском сабору трубе у Гучи, продефиловало је строгим центром Београда, преносећи надалеко чувену енергију и емоцију фестивала, по којој је ова варошица надалеко позната.

Забава 02.08.2022 | 20:34
Лудило: Трубачи из Гуче продефиловали улицама Београда!

Уз громогласан звук трубе, око 150 трубача, представника Сабора, прошетало је од Калемегдана, преко Кнез Михаилове, све до Трга републике, где су као један извели чувену химну Драгачевског сабора, „Са Овчара и Каблара“, установљену пре више од шест деценија.

Праћени перформансом културно-уметничког друштва Абрашевић из Гуче, трубачи су атмосферу довели до усијања, а велики број београђана одушевљено је поздравило поворку, не пропуштајући прилику да запевају, али и заиграју.

 

На предстојећем 61. Драгачевском сабору трубе, који се одржава од 05. до 07. августа, наступиће трубачки оркестар Екрема Мамутовића, трубац̌ки оркестар Дејана Лазаревића и Дејана Јевђића, Дејан Петровић Биг Банд, као и крунисани краљеви Гуче и амбасадори драгачевског фестивала, Бобан и Марко Марковић. Публика ће имати прилику да чује и Даницу Црногорчевић са бендом, а посебан куриозитет током трећег дана фестивала биће и наступ Народног оркестра РТС-а са гостима солистима Аном Бекутом, Снежаном Ђуришић и Драгицом Радосављевић Цаканом.

У организацији овогодишњег Сабора налазе се Општина Лучани, Туристичка организација Драгачево, Културни центар Гуча, као и СКYМУСИЦ, који је задужен за комплетну реализацију, визуелизацију и техничку продукцију фестивала.

(ало.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар