У 102. години му продужена возачка довола

102-годишњи Италијан Марио Бонетти положио је тест за обнову возачке дозволе.

Занимљивости 04.08.2022 | 15:28
У 102. години му продужена возачка довола

Марио је рођен 6. маја 1920. у тосканском приморском летовалишту Вијаређо, Пре пар дана му је дозвољено да настави да вози свој аутомобил Фиат Панду јер је у форми и још увек добро види и чује иако има 120 године!

Марио Бонетти је добио возачку дозволу пре више од 80 година, када је Италија још била монархија.

“Мој ујак је веома јак, добро види, радознао је, интелигентан је и добро чује“, рекла је његова нец́акиња Адријана Бонети у интервјуу за дневни лист “Ла Назионе“. „

“Током годишњих тестова за обнављање возачке дозволе био је потпуно опуштен. Инспектор му је само саветовао да у сваком тренутку буде веома опрезан. Марио, инжењер у пензији, сваки дан вози своју Панду на начин који добро зна. Он прави само мала путовања унутар веома малог подручја“, каже нец́ак преноси портал сасатимес.

У јуну је 100-годишња Италијанка положила тест за обнављање возачке дозволе. Цандида Удерзо из Бреганзе у северној италијанској области Венето може да настави да вози свој Фиат Пунто. Жена користи аутомобил за мале куповине у граду. Она користи бицикл да посети своју 95-годишњу сестру Риту.

Италија је једна од најстаријих земаља на свету. Село Пердасдефогу на острву Сардинија уписано је у Гинисову књигу рекорда као општина на планети са највец́им процентом стогодишњака по становништву.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар