Градоначелник Будве поднио оставку

Градоначелник Будве Марко Царевић поднио је оставку на функцију предсједника Општине Будва.

Регион 08.08.2022 | 16:35
Градоначелник Будве поднио оставку

То је "Вијестима" потврђено у Општини Будва.

Оставку је адресирао Одбору повјереника, предсједавајућем Небојши Јушковићу.

Јушковић је заказао сједницу Одбора повјереника за петак, 12. август, са почетком у 12 часова.

На сједници ће се констатовати Царевићев престанак функције и одабрати нови предсједник општине.

Одбор повјереника минулог понедјељка именовао је Мила Божовића за потпредсдника Општине Будва, који ће након одласка Царевића преузети руковођење метрополом туризма.

Царевић је раније у разговору за "Вијести" најавио да ће напустити фотељу првог човјека метрополе туризма, након што буде потписан Темељни уговор са Српском православном црквом.

Темељни уговор између Владе Црне Горе и Српске православне цркве (СПЦ) потписан је 3. августа у Подгорици.

"На функцију предсједника Општине биран сам два пута и то 5. јануара 2019. године и 24. септембра 2020. са мандатом у трајању од четири године. У овом периоду имао сам задовољство да водим општинску управу и искрено вјерујем да је рад локалне управе у протеклом периоду био у најбољем интересу свих грађана Будве. Вријеме проведено на ову одговорну функцију сматрам да је уз домаћински и одговоран однос искориштено у најбољем интересу свих грађана Будве, са јасним и мјерљивим резултатима, како на санацији финансијске и друге штете проузроковане дјеловањем претходног режима, тако и на рјешавању нагомиланих проблема и бројних кризних ситуација", наводи се у Царевићевој оставци.

Даље наводи да лични мотив за укључивање у политичке процесе "није био борба за власт и привилегије већ давања доприноса у коначној демократизацији Црне Горе , промјени тродеценијског режима и одбрана традиционалних и историјских вриједности у којем је предњачила одбрана наших светиња и регулисање статуса Српске православне цркве ."

"Пратећи стандарде у развијеним демократијама који прописују да се јавна функција може обављати највише два мандата и желећи да дам лични допринос у циљу успостављања праксе смјењивости на свим нивоима обављања јавне функције, сматрам да ћу подношењем оставке дати лични допринос у том правцу.

Након историјске побједе народа која се десила 30. августа 2020. , осјећам личну сатисфакцију што сам дао скроман допринос да наше друштво крене путем демократије и постављања људских права међу којима право на слободу вјероисповијести заузима значајно мјесто.

Оставку подносим из личних и наведених разлога и овим путем желим да се захвалим грађанкама и грађанима Будве на указаном повјерењу да вршим ову одговорну и значајну функцију.

У периоду вршења функције предсједника Општине Будва се сусрела са бројним изазовима чије рјешавање није било лако, због тога велику захвалност дугујем колегама из локлане управе, свим запосленима у Општини Будва , јавним предузећима, јавним установама јер смо заједничким напором, који често није био мали, успјели да тимски побјеђујемо", пише у Царевићевој оставци.

(Вијести.ме  Фото:БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ММ

08.08.2022 15:16

Има ли који патриота у РС да овако поступи???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

08.08.2022 15:17

Свака част овом човјеку од ријечи.Ови наши из власти све афера до афере,све уништише,али функцију не остављају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пекар

08.08.2022 15:54

Хајдемо Вишеград! Вријеме је! Спаси град

ОДГОВОРИТЕ
Name

попут БЛ

08.08.2022 18:24

Е, градонацелнице Будве само си требао поскупити градски превоз, оптузити због тога Дјукановица или Дритана и изјавити да никад јефтинији превоз град није имао, па би ти становници Будве клицали и клањали се као Богу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Минкен

08.08.2022 19:04

Лопина ко и ови наси

Name

Брацо

08.08.2022 19:33

Свака ти част људино.Доказао си да још има чојства у Црној Гори.У Српској царују папци. Бог те чувао и твоју породицу!

ОДГОВОРИТЕ