Тwиттер потврдио: Процурили подаци 5,4 милиона налога

Безбједносна рањивост Тwиттера омогуц́ила је хакерима да сазнају имена иза налога повезаних са одређеним имејл адресама и бројевима телефона, потврдио је Тwиттер.

Свијет 09.08.2022 | 08:45
Тwиттер потврдио: Процурили подаци 5,4 милиона налога

Хакери на форуму продају податке 5,4 милиона корисника Тwиттера за 30.000 долара.

Тwиттер је ријешио проблем у јануару након што је примио извјештај кроз свој програм за награђивање грешака, али су хакери успјели да искористе грешку прије него што је Тwиттер уопште сазнао за то.

Рањивост, која је била резултат ажурирања кода платформе у јуну 2021. године, остала је непримец́ена све до почетка ове године. Ово је хакерима дало неколико мјесеци да искористе грешку, иако Тwиттер каже да у вријеме када је рањивост откривена није било "доказа који би указивали да је неко искористио рањивост".

Међутим, прошлог мјесеца Блеепинг Цомпутер је објавио да је неко успио да искористи рањивост док Тwиттер није обавештен о њој. База подака са више од 5,4 милиона налога се продавала на једном хакерском форуму за 30.000 долара. Након анализе података објављених на форуму, Тwиттер је потврдио да су кориснички подаци компромитовани.

Према сазнањима Блеепинг Цомпутера, два купца добила су процуриле податке по цени мањој од оне која је првобитно тражена, и претпоставља се да ће подаци у будућности бити објављени бесплатно.

Још увијек није јасно колико је корисника заиста погођено овим цурењем података, а чини се да ни Тwиттер не зна тај податак. Иако Тwиттер каже да планира да обавијести погођене кориснике, компанија није "у могуц́ности да потврди сваки налог који је потенцијално погођен".

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

пљацка

09.08.2022 06:53

Такса 1КМ пута број мобилни у БИХ једнако милиона

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.08.2022 08:00

Више од милион мобилних од 5 мј. 22.год. Телеком увео таксу 1 КМ СВАКИ МЈЕСЕЦ. Самовољно. Пљачка кориснике.

ОДГОВОРИТЕ