Купци бјеже из продавнице која се затвара због ковида

Успаничени купци потрчали су ка излазима из продавнице у Шангају у суботу након што су градске здравствене власти наредиле да се радња затвори јер је близак контакт са особом зараженом корона вирусом праћен до њене локације.

Свијет 16.08.2022 | 11:41
Купци бјеже из продавнице која се затвара због ковида

На више снимака на друштвеним мрежама виде се купци како вичу и гурају једни друге у покушају да побјегну из зграде док се затварају врата продавнице “Икеа” у Шангају.

Џао Дандан, замјеник директора Здравствене комисије Шангаја, рекао је на брифингу у недељу да ће “продавница и погођено подручје” бити под системом аутоматске контроле два дана, пренио је ЦНН. Људи који су “ухваћени” унутра морају проћи два дана карантина у владиној установи и пет дана медицинског надзора.

У понедељак су градске власти пријавиле шест локално пренијетих случајева ковида у Шангају од чега пет асимптоматичних. Продавница “Икеа” у шангајском дистрикту Сухуи привремено је била затворена у недељу и понедељак а отвориће се поново у уторак како је тим за комуникације шведске компаније у Кини рекао ЦНН-у.

Шангај, финансијска престоница Кине и дом 25 милиона људи, био је затворен два мјесеца раније ове године, што је довело до великог бијеса јавности док су становници пријављивали потешкоће у наручивању неопходних намирница и лијекова. Карантин је наметнут према строгој кинеској политици нултог ковида, која се ослања на масовна тестирања, строге карантине и чак затварања читавих градова.

(Агенције   Фото: МОТХЕРСХИПСГ/YОУ ТУБЕ/СЦРЕЕНСХОТ)

 
 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Аа

16.08.2022 10:33

Какви су ово испрани мозгови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.08.2022 12:50

Кретени а народ овца .

Name

кеy wордс

17.08.2022 08:33

лажна пландемија, контрола народа, овце, торови, пелцовање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кеyс...

17.08.2022 19:59

Не вријеђај братску Кину, изроде!