Грађанима не треба нечија сјена у Предсједништву

- Грађани у октобру бирају између аутономног човјека са богатим искуством и успјесима и Додикове сјене која нема аутономију да донесе било какву одлуку. 

Република Српска 16.08.2022 | 22:08
Грађанима не треба нечија сјена у Предсједништву

- Успјеси Мирка Шаровића на пољу међународне трговине најзначајнија су достигнућа која је наша привреда доживјела од рата на овамо. Питајте привреднике из Републике Српске у којем периоду је нашој роби било лакше изаћи на међународна тржишта и како они вреднују политички рад Мирка Шаровића а како вреднују рад оних који су нас довели у међународну изолацију на челу са Жељком Цвијановић, празном столицом у Палати предсједника, истакао је Стеван Салатић, шеф Сектора за политику и медије. 

„Грађани неће да се празна столица из кабинета предсједника пренесе у Предсједништво БиХ. Дјеловање Мирка Шаровића на пољу међународне трговине у мандату 2014-2019 године је показатељ да са истим жаром и одговорношћу Шаровић може да води и међународну политику Републике Српске у Предсједништву БиХ“, наводи Салатић. 

Он каже да у ствари грађани у октобру бирају између аутономног човјека са богатим искуством и успјесима и Додикове сјене која нема аутономију да донесе било какву одлуку. 

„У сложеној држави каква је БиХ не можемо дозволити да одлуке по питању спољне политике доноси особа која мора најприје назвати у Лакташе прије него гласа. Јер шта ако јој се Додик не јави? Замислите договарате одличан споразум са ЕУ и пред сами потпис госпођа Цвијановић назове Милорада а он се не јави. Ако смо дозволили да столица остане празна четири године у Палати предсједника, питање међународне позиције Републике Српске је веома важно и та функција не може да обавља особа без аутономије воље“, закључио је Салатић. 

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЖИКАЖ

17.08.2022 06:36

Саша Аулић, савјетник Предсједнице Цвијановић, један од 19 савјетника, превише, какав савјетник, таква и предсједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxy

17.08.2022 10:29

Да је предсједница иоле писмена не би јој требали толики савјетнуци.

Name

Ис

17.08.2022 08:26

Само СДС и Шаровић Мирко!!!

ОДГОВОРИТЕ