Роџер Федерер завршио каријеру: Упутио писмо

Швајцарски тенисер одлази у пензију и до краја каријере одиграће још само један турнир! Егзибиција "Лејвер куп" на којем ће се окупити неки од најбољих тенисера данашњице биће последњи турнир у каријери једног од највећих асова у историји "белог спорта".

Тенис 15.09.2022 | 16:22
Роџер Федерер завршио каријеру: Упутио писмо

Ево шта је Роџер написао о објави где је потврдио крај каријере:

Мојој тениској породици,

Од свих дарова које ми је тенис дао током свих ових година, најлепши су без икакве сумње људи које сам имао уз себе током целе каријере. Моји пријатељи, земљаци и навијачи који спорту дају живот. Данас са свима вама желим да поделим неке вести.

Као што већина вас зна, протекле три године суочиле су ме са бројним изазовима у виду повреда и операција. Радио сам веома напорно како бих се вратио у такмичарску форму. Али, знао сам све време да моје тело има ограничења и порука коју ми шаље у последње време је веома јасна. Имам 41 годину. Одиграо сам више од 1.500 мечева у каријери током ове 24 године. Тенис ме третирао више него добро, боље него што сам могао да сањам и морам да схватим и препознам када је време да завршим своју такмичарску каријеру.

Лејвер куп следеће недеље у Лондону биће мој последњи АТП догађај. Играћу тенис и у будућносту, наравно, само не на туру или гренд слемовима.

Ово је истовремено горка и слатка одлука, јер ће ми недостајати све што ми је тур дао, али у исто време, има много тога што треба прославити. Сматрам себе једним од најсрећнијих људи на свету. Добио сам посебан таленат за тенис и то сам радио на нивоу на којем нисам могао ни да замислим, и то толико дуго да нисам могао да верујем да је уопште могуће.

Посебно бих хтео да захвалим мојој невероватној супрузи Мирки, која је проживела сваки минут са мном. Она ме је грејала финала, гледала небројено мечева чак и када је била у осмом месецу трудноће и што је издржала моју глупу страну на турнеји са мојим тимом преко 20 година. Хвала и мојој феноменалној деци која ме подржавају, која су увек спремна да истражују нова места и стварају сјајне успомене. Када видим породицу да ме бодри са трибина, то је осећај који ћу заувек памтити.

Такође бих хтео да захвалим мојим ривалима на терену. Био сам срећан да могу да играм многе епске мечеве које никада нећу заборавити. Поштено смо се борили, страствено и интезнзивно, увек сам покушавао да дам највише од себе и да поштујем историју игре. Осећам се екстремно захвалан. Гурали смо једни друге и заједно смо одвели тенис на нови ниво - поручио је легендарни ас.

Иако Роџер има 41 годину, ово је изненадило љубитеље тениса, јер су сви веровали да ће га гледати бар још мало на терену.

(Курир Фото: Профимедиа)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Перо

15.09.2022 15:01

Конацно да иде идиот у пензију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воx Сербицус

15.09.2022 15:18

Један од "три аса". Наравно, ми желимо да наш српски ас Ноле буде на крају Но1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ангус Yоунг

15.09.2022 15:27

Највеци!!! Најелегантнији тенисер.

ОДГОВОРИТЕ