Зарађивао признајуц́и туђе саобраћајне прекршаје уз накнаду!

Шпанске власти су недавно ухапсиле човека који је очигледно за новац признавао да је починио саобраћајне прекршаје око 100 људи, како би њихов досије био чист.. Цивилна гарда Балеарских острва у Шпанији саопштила је да је открила Јерменина који је на мрежи рекламирао прилично необичну услугу.

Занимљивости 29.09.2022 | 15:35
Зарађивао признајуц́и туђе саобраћајне прекршаје уз накнаду!

Неименовани мушкарац је нудио да преузме кривицу за прекршаје у вожњи странцима и помогне им да чувају своју евиденцију чистом како би задржали возачке дозволе и избегле плац́ање казни. Наравно, за своју услугу тражио је новац, између 75 и 200 евра по боду одузетом од сопствене возачке дозволе – и посао је цветао.

Све је почело средином 2021. године, када је цивилна саобрац́ајна гарда Мајорке истражила инцидент који се догодио на аутопуту Андратк. Возач којем је полиција дала знак да стане ради рутинског алкотестирања игнорисао је упутства агента и натерао га да скочи са пута како не би био прегажен. Током бекства, неидентификовани мушкарац са шлемом починио је низ различитих прекршаја.

На несрец́у по возача, полицијаци су записали његов регистарски број и вец́ су поднели папире против њега када се јавио мушкарац или јерменског порекла тврдец́и да је починилац прекршаја.

Било је то помало неочекивано, али свакако није нечувено, тако да полицајци нису превише размишљали о томе док нису проверили и сазнали да лице нема возачку дозволу, да нема валидне бодове и да је такође није био у региону Мајорке на дан када су почињени злочини возача.

Како је истрага цивилне саобрац́ајне гарде напредовала. Јерменин се појавио као аутор бројних возачких прекршаја широм полуострва, а у свима је претпоставио губитак бодова на картици, упркос томе што му је дозвола вец́ била суспендована.

У свим случајевима, исти процес је поновљен. Мушкарац је признао да је возач мотоцикла починио тежи прекршај, иако је возило било на име другог лица. На овај начин су власници возила задржали бодове возачке дозволе.

У Шпанији, као иу многим другим земљама ЕУ, систем бодова се користи за кажњавање саобрац́ајних прекршаја. Сваки возач почиње са 12 поена – почетници почињу са 8 – и почињу да их губе када направе прекршаје.

На пример, коришц́ење паметног телефона током вожње кошта вас 3 бода, као и новчану казну. Када неко изгуби све бодове, возачка дозвола му се суспендује на одређено време. Цивилна саобрац́ајна гарда Мајорке открила је да је Јерменин имао -321 поен.

На пример, систем је показао да је признао да је починио два прекршаја истог дана, у размаку од само пола сата, на само 800 километара од сваке локације… У више од десет случајева, признао је да је возио мотоцикл претераном брзином. , иако су снимци радарске камере јасно показали да су возачи жене.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар