Нађене цигарете под Вељим брдом умјесто у пећи

Службеници Специјалног полицијског одјељења јуче поподне пронашли камион пун цигарета који је нестао на путу од царинског складишта "Зетатранса" ка Никшићу, гдје је требало да буду спаљене

Регион 03.10.2022 | 11:09
Нађене цигарете под Вељим брдом умјесто у пећи
 

Службеници Специјалног полицијског одјељења (СПО) пронашли су јуче послијеподне у близини Вељег брда надомак Подгорице камион пун цигарета, који је дан раније нестао током вожње од царинског складишта “Зетатранса” на путу ка Никшићу - гдје су скупоцјени пакети требало да буду спаљени, сазнају “Вијести”.

Возач несталог камиона и један службеник Управе прихода и царина ухапшени су касно синоћ због сумње да имају везе са нестанком цигарета вриједних готово милион еура.

Извор близак истрази тврди да је камион крцат пакетима цигарета пронађен “ушушкан” у једној улици и да су службеници СПО више од 30 часова трагали за несталим товаром, који је, како се сумња, требало да заврши у шверцерским рукама.

Специјално државно тужилаштво (СДТ) и агенти Агенције за националну безбједност (АНБ) наводно су дуже вријеме тајно пратили акције Управе прихода и царина (УПЦ), која је у неколико наврата организовала спаљивање цигарета.

У фебруару ове године, цигарете су одузете у Слободној зони Луке Бар и донијето је рјешење да буду уништене под патронатом државе.

Потрага за товаром кренула је у суботу ујутро, када су, како је речено “Вијестима, агенти снимили како из царинског складишта “Зетаранса”, у пратњи чланова Комисије за спаљивање цигарета УПЦ, излазе два камиона натоварена цигаретама, које је требало да се одвезу до Никшића и спалионице фирме “М цонструцтион”.

У Никшић је, у пратњи полиције и чланова Комисије за спаљивање, стигао само један камион из конвоја, што је био аларм да службеници СПО крену у акцију привођења сумњивих особа, али и службеника чији је посао био да штите цигарете које је држава одузела и обавезала се да ће их спалити.

Због нестанка камиона, полиција је на информативни разговор у суботу вече позвала и директора Управе царина и прихода Рада Милошевића, који је након истека шест сати, отишао кући, али су инспектори због даљег извиђаја задржали његов телефон.

Милошевић је током ноћи из сједишта УПЦ узео и документацију са интерним документима и предао је полицији, а сатима је морао и да одговара на броја питања инспектора...

Осим Милошевића, полиција је цијеле ноћи у својству грађана узимала изјаве и обавјештења од пет чланова Комисије за спаљивање цигарета УПЦ, возача камиона, али и неколико запослених у царинском терминалу “Зетатранса”, како би покушали да открију гдје је и како нестао камион.

До закључења синоћњег издања “Вијести”, СДТ није донио одлуку да ли ће још против некога отварати кривичну истрагу, као и које ће кривично дјело ставити на терет групи за коју се вјерује да је на веома организован начин крала цигарете предвиђене за спаљивање...

”Извиђајем је обухваћен велики број лица, а након анализе бројних досад прикупљених доказа и оних чије је прикупљање у току, поступајући тужилац ће донијети одлуку”, саопштено је из СДТ-а.

(Вијести.ме Фото: гов.ме) 

Коментари / 0

Оставите коментар