Јокић бриљирао, али Денвер глатко изгубио од Јуте

Српски кошаркаш Никола Јокић имао је сјајну партију на старту нове НБА сезоне, али је његов Денвер глатко изгубио од Јуте.

Кошарка 20.10.2022 | 08:33
Јокић бриљирао, али Денвер глатко изгубио од Јуте

Јута Џез разбила је Денвер Нагетсе на домаћем терену са 123:102.

Екипа од које се очекује једно од последњих места на крају сезоне осрамотила је Нагетсе који су после више од годину дана заиграли у најјачем саставу, са Џамалом Марејом и Мајклом Портером.

Њих двојица се нису прославили, док је Никола Јокић, двоструки узастопни МВП, био изузетан са 27 поена (12/17), четири скока, шест асистенција и по три украдене и изгубљене лопте за око 33 минута на паркету.

Није добро кренуло по изабранике Мајкла Мелоуна који су губили седам разлике након прве деонице, а све је отишло низбрдо у другој.

Мотивисани и млади играчи који су тек дошли у Јуту играли су у седмој брзини, а Денвер није имао никакав одговор.

Убрзо је било 22 поена предности за домаћина и ситуација је измицала контроли.

 

"Грумење" је успело да се опорави у трећем кварталу, смањи заостатак са полувремена, али никако да дође барем до једноцифреног минуса.

Успео је Денвер да се врати на -7, али је Јута тада поново рекла не и серијом од 18:4 завршила посао.

Поред Јокића одличан је био и Ерон Гордон са 22 поена (10/17), десет скокова и две асистенције. Портер је имао 15 поена и седам скокова, а Мареј 12 поена.

На другој страни истакао се Колин Секстон са 20 поена и пет скокова. Лаури Марканен је имао 17 поена и по четири скока и асистенције, Руди Геј 16, а Малик Бизли 15 поена.

(Б92 Фото: АП/Рицк Боwмер)

Коментари / 0

Оставите коментар