Питон прогутао целог алигатора! (ВИДЕО)

Бурмански питон пронађен на Флориди прогутао је целог великог алигатора којег су научници и ветеринари пронашли унутар масивне змије – бурманског питона!

Занимљивости 14.11.2022 | 15:46
Питон прогутао целог алигатора! (ВИДЕО)

Бурмански питон из видеа односно отворена змија била је дугачака готово 5.5 метара Пре него што је пронађен и убијен, питон је успео да поједе то јест, да прогута целог, алигатора од 5,5 метара којег је тим ветерианра успео да извуче из леша питона који је био прилично нетакнут.


Могли бисте помислити да би у краљевству животињског царства алигатор велики скоро као човек поприлично застрашујуц́и противник змији, али ову је прогутала целу и змија је полако пробавила.

Неки људи који су гледали видео однос процедуру коју је на Инстаграму објавила научница Росие К Мооре, протестовали су због очигледне потребе да се убије змија која је прогутала алигатора.


Међутим, Мур је објаснио разлог зашто се бурмански питони пронађени на Флориди легално морају убити, јер су инвазивна врста која представља претњу локалним дивљим животињама извештава ладбибле

Написала је: “Због суптропског окружења Јужне Флориде, упарене са дугим животним веком и брзом репродукцијом бурманских питона, ове змије су успешно напале еколошки осетљива подручја као што је Национални парк Евергладес. Ово представља претњу разним дивљим животињама, због широких прехрамбених преференција питона.”

“Ако се способност да се прогута цели алигатор од 5 стопа не рачуна као претња локалним дивљим животињама, онда не знам шта значи.” додал је на крају научница

Она је такође објаснила да је обдукција урађена како би се утврдио утицај инвазивних змија на локални екосистем, а гутање целине алигатора дефинитивно се рачуна као утицај.

Бурмански питон није чак ни отрован, али њихове флексибилне чељусти омогуц́авају им да прогутају невероватно велика створења у целини.

 (Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар