Лопов покушао да се сакрије у вили председника Немачке

Бежећи од полиције, један лопов- провалник се сакрио у просторије друге званичне резиденције савезног председника Франк-Валтера Штајнмајера у Бону.

Занимљивости 15.11.2022 | 16:43
Лопов покушао да се сакрије у вили председника Немачке

Из угла 28-годишњег лопова то вероватно није била најбоља идеја.

Зато што је вила са великом баштом вероватно једно од најбоље чуваних имања у Немачкој. Требало је само неколико минута да федерална полиција задужена за обезбеђење уђе у траг и ухапси човека у петак увече.

Како је савезна полиција потврдила у понедељак на питање немачке новинске агенције, Штајнмајер је чак провео ноћ у Вили Хамершмит ради неких састанака.

Није саопштено да ли је ишта приметио о инциденту. Међутим, Штајнмајер ниједног тренутка није био у опасности. Уљез није ни знао где је слетео када се рано ујутро попео преко ограде, саопштила је федерална полиција.

Полиција је открила лопова како непомично лежи на земљи. Федерална полиција је током провере утврдила да се мушкарац истовремено тражи због крађе у вези са три провале аутомобила. 28-годишњак је предат бонској полицији, која је одговорна за даљу истрагу, наводи се у саопштењу, преноси сајт рухр нацхрицхтен

Сада се и наводни лопов суочава са оптужбом за ометање.

Вила Хамершмит у Бону, смештена на обалама Рајне, званична је резиденција савезног председника од 1950. године. Налази се у непосредној близини Палате Шаумбург, званичне резиденције савезног канцелара у Бону.

(Занимљивостидана.цом) 

Коментари / 0

Оставите коментар