Кад продаја куће не иде, на Новом Зеланду понуде и Теслу гратис

Тржиште некретнина на Новом Зеланду посрће последњих месеци јер купци све чешће не могу да приуште жељену кућу или стан. Идеја власника куће у Окланду, међутим, успела је привуче пажњу јавности. Можда ће и купца.

Занимљивости 17.11.2022 | 16:31
Кад продаја куће не иде, на Новом Зеланду понуде и Теслу гратис

Колебања тржишта некретнина на Новом Зеланду довела су до пада цена кућа од 10 одсто у односу на исти период прошле године. Упркос томе продаја је изузетно слаба и износи тек 34,7 одсто прошлогодишњег промета.

Због тога, они који желе да продају своје некретнине морају да се сналазе на различите начине.

Оглас за новоизграђену кућу са пет спаваћих соба и стан за баку у Окланду носи наслов „Потпуно нов аутомобил тесла и потпуно нова кућа“.

Власници непокретности у Окланду надају се да ће се истаћи на тржишту на којем је конкуренција постала немилосрдна, рекао је за ТВ Нови Зеланд агент за некретнине Капил Рана, додајући да је возило „бонус“, а не додатак тржишној вредности.

Аутомобили компаније „Тесла“ продају се на Новом Зеланду за око 72.400 долара док се суме које се морају издвојити за кућу са дворуштем у Окланду крећу око 1,8 милиона долара.

Међутим, тренутно је оглашено за продају више од 400 кућа у предграђу, од којих су многе вероватно на тржишту месецима.

У овом продајном окружењу, тактике попут додавања тесле у пакет могле би да постану све популарније за продавце који се надају да ће брзо продати имовину, али и за агенте за некретнине који покушавају да зачине понуде без снижавања цена кућа.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар