Аца Софронијевић испунио последњу жељу једној жени, свирао јој на сахрани!

Хармоникаш Александар Аца Софронијевић данас важи за једног од најтраженијих музичара за свадбе и прославе, а сада је открио и да је свирао и на бројним сахранама.

Забава 18.11.2022 | 18:53
Аца Софронијевић испунио последњу жељу једној жени, свирао јој на сахрани!

Осим тога, Софронијевић је први пут испричао и какве је жртве морао да поднесе да би постао успешан музичар.

- Част је када некога можете да испоштујете последњи пут и да га испратите на вечни починак. Свирао сам на сахрани оцу мог кума. На вечити починак испратио сам Новицу Неговановића, Мериму Његомир, Шабана Шаулића, Милутина Мркоњића... - каже Софронијевић, и открива да је на сахрани свирао и једној госпођи коју није познавао, али која га је обожавала.

- Јавила ми се ћерка једне госпође из Краљева која је много волела да ме слуша и која је пре смрти оставила последњу поруку својој породици. Рекла ми је: „Мама је замолила кад оде да ви одсвирате песму ’Сада када се растајемо’.“ Пристао сам да испоштујем њену последњу жељу иако нисам познавао ни ту госпођу ни њену породицу. На крају су ме питали колико су ми дужни, а ја сам им одговорио да то не кошта ништа - рекао је Аца.

Иако у посебним ситуацијама свира и гратис, Софронијевић је признао да је почео да се бави музиком због бакшиша, који је први пут осетио о када је као дечак тек почео да упознаје инструмент који му је данас живот.

Aleksandar Sofronijević
ФОТО: ДРАГАН КАДИЋ

- Сећам се да сам још као мали приметио да ме људи чашћавају чим нешто одсвирам. Како сам напредовао у свирању, тако је бакшиш био већи. Свиђа ми се што код хармонике мех има 20 преграда и може да стане много новчаница - каже Аца кроз осмех, и додаје:

- Ипак, од старта сам знао да је за врхунски успех у послу неопходна огромна жртва. Рецимо, када сам имао девет година, док су се моји другари играли, ја сам лето провео на тераси вежбајући нумере за такмичење. Хармоника је тежак инструмент, захтева да седите и свирате, а то се одражава на тело. Имам скраћене кукове, а имао сам и проблеме с кичмом, посебно када сам имао 123 килограма. Ни студентски живот није ми донео олакшање. Због ноћних свирки сам спавао сам у задњој клупи. Овим послом се бавим професионално од 16. године и не претерујем кад кажем да сам жртвовао много да бих постао то што јесам - каже Софронијевић у емисији "Милизам".

Софронијевић се осврнуо и на пороке који владају естрадом, па нагласио да више не пије и да је схватио да је алкохол сувишан у послу којим се бави.

Aca Sofronijević
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

- Пио сам као млад музичар и вођа оркестра, али данас не пијем. Некада сам мислио да то помаже током тезге у подизању атмосфере, али данас не пијем, а највеселији сам на прославама иако радим. Нису ме хватали естрадни пороци, свашта чујем и много тога дође до мене, али ја нисам био у прилици да ме неко нуди дрогом - рекао је Александар.

(Курир.рс/Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар