Ванредно стање у Тутину, Новом Пазару и Пријепољу

Послије обилне кише излиле су се ријеке на подручју Рашке, Новог Пазара, Тутина, Пријепоља, на Косову и Метохији и на сјеверу Црне Горе. Ријека Лим излила се на три локације у Пријепољу.

Регион 21.11.2022 | 08:28
Ванредно стање у Тутину, Новом Пазару и Пријепољу

У Тутину се утопило двогодишње дијете које је упало у ријеку. У том граду проглашена је ванредна ситуација, а у Новом Пазару и Пријепољу је уведена ванредна одбрана од поплава.

У помоћ је стигла и војска.

У Рашкој је Трнава однијела мостове, путеве и поплавила куће, преносе српски медији.

Основне и средње школе на територији града Новог Пазара данас неће радити, док предшколске установе неће бити затворене. Разлог је, кажу надлежни, што се током ноћи очекују велике количине воде са околних планина.

Због обилних падавина, ријека Лим излила се на три локације у Пријепољу - у Бродареву, Ивању и Залугу.

У Бродареву су поплављени спортски терени и водена стихија пријети да угрози Ватрогасни дом, у Ивању се вода излила на локални пут који пролази уз обалу, док је у Залугу поплављено пољопривредно земљиште.

(Агенције  Фото: Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АР

21.11.2022 09:17

Јел иде војска да помогне И на косову Али прво морају промијенити таблице прије уласка у дрзаву Косово Да не забораве пасосе морају добити пецате да се зна да су били у другој дрзави Бице И'м Косово захвално на помоци у овим теским тренутцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.11.2022 10:45

Мозе овај пасош из рс-а