Звезда покорила Берлин након седам година

Кошаркаши Црвене звезде после продужетка победили су Албу 88:84 у деветом колу Евролиге.

Кошарка 22.11.2022 | 22:57
Звезда покорила Берлин након седам година

Од 2015. године чекали су црвено-бели на тријумф против немачког тима, али је коначно та традиција скинута усред Берлина. После велике борбе, драматичне завршнице и продужетка, екипа Душка Ивановића уписала је трећи тријумф у Евролиги.

Седмогодишње проклетство скинуо је Немања Недовић, који у финишу додатног периода соло акцијама дошао до четири везана поена и кључне разлике, коју ривал није успео да стигне.

Српски бек имао је доста осцилација у овом мечу, промашио је неке шутеве, али је на минут до краја продужетка, тренер Ивановић одлучио да Вилдосу изведе са паркета и уведе у игру Недовића, који је преузео договорност и показао да играч његовог калибра има херца за овакве завршнице.

Недовић је дуел у Берлину завршио са 17 поена и шест асистенција, а најефикаснији је био Лука Влидоса са 21 кошем и пет додавања. Уз њих одличан меч одиграо је и Лука Митровић, који постигао 15 поена у четири ухваћене лопте.

Алби на крају није помогла ни сјајна рола Џејлена Смита, који је био на ивици дабл-дабл учинак од 23 поена и осам скокова. Ламерс  је стао на 12, а по 10 кошева убацили су Сикма и Зосман.

Звезда је сада на скору од три победе и шест пораза, као и Алба.

Незгодно гостовање Звезда је почела на прави начин, када су Холанд и Кузмић серијом 5:0 отворили меч, који је каснио неколико минута због проблема са записничким столом. Није дуго требало домаћину да промађе ритам, па је експресно одговорио серијом 10:0.

Налет Албе прекинуо је Бентил и у наставку је уследио мини тројкашки обрачун за егал до краја првог дела. Да црвено –бели имају минималну предност после  минута, потрудио се Недовић који је погодио тројку уз звук сирене за 20:19.

Екипа Душка Ивановића добро је почела и другу деоницу, али је берлински тим узвратио својим најјачим оружјем. Резултатска клацкалица и неколико преократа обележили су овај део игре. Водио је један тим други стизао, да би на крају 20. минута игре домаћин имао плус три.

У трећој деоници дефинитивно се боље снашао берлински тим. Тројкама су се одлепли на плус девет, али Звезда ни тада није одустајала. Кључну ролу овде је имао Митровић, који је на асистеницју Вилдосе убацио важне поене, којим се топли предност ривла. Помогли су и Добрић и Петушев, али Вилдоса је имао шут за три поена и предност, али лопта није ушла, па су у последњи 10 минута имали минус два.

Одлучујући део донео је велику борбу, ниједна екипа није успела да се одлепи. Смит је био незаустављив, Вилдоса узвраћао истом мером, Митровић био одличан на обе стране терена, али је на крају победник морао да се одлучи у продужетку.

Тамо се Звезда боље снашла, Ивановић је дао поверење Недовићу у кризном тренутку, а овај му вратио на прави начин за трећи тријумф и леп повратак за Београд, где их у четвртак очекује дуел са Макабијем (17.30).

Алба - Црвена звезда 84:88 (19:20, 21:17, 17:18, 18:20, 9:13)

(Блиц Фото: Новости/ФОТО: М. Вукадиновић) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаффа

22.11.2022 23:26

Браво!

ОДГОВОРИТЕ