Еквадор вријеђао Катар, ФИФА спрема жестоку казну

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) отворила је дисциплински поступак против Еквадора због увредљивих песама навијача те селекције током утакмице против Катара, на отварању Светског првенства.

Спорт 23.11.2022 | 11:45
Еквадор вријеђао Катар, ФИФА спрема жестоку казну

ФИФА није навела о којим навијачким песмама је реч, додајући да покреће поступак у складу са чланом 13 Дисциплинског правилника, којим се кажњава „вређање достојанства или интегритета неке земље, особе или групе упућивањем непријатељских, дискриминаторских и увредљивих речи“. 

То међународно тело кажњава такав прекршај са „десет мечева суспензије“ кад је у питању играч или службено лице, као и новчаном казном „од најмање 20.000 швајцарских франака“ (20.400 евра) и утакмицом иза затворених врата када је реч о некој федерацији. 

То је први дисциплински поступак на Светском првенству у Катару, које је почело у недељу и завршава се 18. децембра.  

(Спортклуб.рс    Фото: АФП)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Татар

23.11.2022 11:53

Свако ко није спреман поштовати правила није требао ни долазити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европљани

23.11.2022 21:39

...и др хришћани се не придржавају правила ни у својим земљама... Костарика је католичка земља у којој такођер хомосексуалци немају ама баш никакав права осим, можда, на папиру као и у Европи и САД! Али је битно пљувати по муслиманима... Заљевски муслимни су багра али крсташки свијет је она морбидна гадост! Све им у образ стане и још кажу да су цивилизовани!?

ОДГОВОРИТЕ