Брнабић: "Хвала Француској на јасном ставу о ..."

Председница Владе Ана Брнабић данас је у разговору са председником Сената Француске Жераром Ларшеом захвалила Француској на јасном ставу о неопходности имплементације договора у оквиру Бриселског споразума.

Србија 25.11.2022 | 18:35
Брнабић: "Хвала Француској на јасном ставу о ..."

Она је навела да је Београд посвећен наставку дијалога са Приштином под покровитељством Европске уније, као и очувању мира и стабилности, саопштено је из владе.

Брнабић је, говорећи о приоритетима владе у будућем периоду, навела да европски пут Србије остаје стратешки приоритет, као и реформе у области владавине права и слободе медија.

Пред нама је, како је објаснила Брнабић, завршетак реформи у области правосуђа којима се постиже независно и ефикасно судство за наше грађане, што и представља даљи потенцијал економске стабилности земље.

Ларше је похвалио изузетне резултате које је Србија постигла економским реформама и истакао да је, уз интензиван рад на реформи правосуђа, отворен простор за интензивнију економску сарадњу и долазак већег броја инвеститора из ове земље.

Брнабић је истакла да је Француска један од најзначајнијих партнера Србије и да стратешки односи бележе стални напредак, нарочито по питању политичког дијалога, економске сарадње и инвестиција.

На састанку је разговарано о сарадњи у области енергетике и обновљивих извора енергије, заштите животне средине и дигитализације. Председница владе је као веома добру оценила и сарадњу са Француском развојном агенцијом и представницима највећих француских компанија.

Председник француског Сената честитао је председници владе на новом мандату и истакао да очекује да ће се током његовог трајања односи наших држава подићи на још виши ниво.

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Орхан

25.11.2022 22:13

Французи нису имали појма какве су Срби имали симпатије према Французима прије рата....Док онај њихов покојни предсједник дупеглавац Митерранд ,како се већ звао није почео да вријеђа Србе из чиста мира..А можда није ни он мрзио Србе али је био љут колики су и Срби били дупеглавци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

26.11.2022 06:00

Орхане, мислимо ли на истог Митерана, који је 1992 године авионом слетио у опкољено Сарајево и рекао како град није блокиран и нема потребе за било каквом деблокадом.

Name

Орх

26.11.2022 12:03

Колико сам чуо у Сарајево су мафијаши могли све унијети и изнијети ,шверцовати ..Куповали од Срба кутију цигара за 10км а продавали по граду ту кутију за 20км..Рат је трајао дуже јер је одговарало и профитерима са свих страна.И странци сда .

ОДГОВОРИТЕ