Катар домаћин СП који је елиминисан након два кола

– Домаћин Мундијала Катар је после два кола без бодова и прва је екипа која је елиминисана у групној фази, коло пре краја. Катар је постао први домаћин шампионата који је елиминисан после прве две утакмице у групи.

Фудбал 25.11.2022 | 21:59
Катар домаћин СП који је елиминисан након два кола

Навијачи Катара изјавили су вечерас да су поносни на свој тим без обзира што је елиминисан после две утакмице.

Катарски бизнисмен Јусеф Ал-Тахер изјавио је да је гледао утакмицу заједно са пријатељима на џиновском екрану у једној великој просторији његовог дома око 40 километара северозападно од Дохе.

„Без обзира на исход, права је победа бити успешан домаћин Светског првенства. Репрезентација први пут учествује на овом нивоу. Поносни смо”, рекао је Тахер, јавља Бета.

Његов пријатељ Султан ал Јасем је рекао да је Катар центар светске пажње и додао да пола света раније није ни знало где се тачно налази земља.

„Нисмо очекивали спортску победу, али смо већ добили политичку, друштвену и економску победу”, рекао је други пријатељ и додао да је Мундијал ставио „Катар на мапу света”.

О критикама на рачун Катара због стања људских права, третмана радника на градилиштима и заједнице ЛГБТ, навијачи су рекли да је „нормално и здраво да буде критика како би се неке ствари кориговале”.

„Прихватамо цео свет, али наши обичаји и традиција морају да буду поштовани. Постоје црвене линије”, рекао је један од њих поводом критика о заједници ЛГБТ.

(Политика.рс Фото: ЕПА-ЕФЕ/Ноусхад Тхеккаyил) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

младен

25.11.2022 23:26

Ето као Србија ће проћи.И она ће бити као Катар послије другог кола

ОДГОВОРИТЕ