Канађани завршили Мундијал, поражени од Хрвата

Фудбалска репрезентација Хрватске, после преокрета је победила Канаду резултатом 4:1, тако стигла до прве победе на овогодишњем Светском првенству и послала Канађане кући.

Фудбал 27.11.2022 | 19:23
Канађани завршили Мундијал, поражени од Хрвата

После два кола, Канада нема ниједан освојен бод и без обзира на исход последње утакмице, завршиће такмичење у групној фази.

Хрватска је направила велики посао и са четири бода ће ући у последње коло, где ће је сачекати тежак задатак - утакмица против Белгије.

Што се тиче сусрета на "Калифа" стадиону у Дохи, било је изузетно занимљиво већ од самог старта пошто је Алфонсо Дејвис донео предност Канади већ у другом минуту утакмице.

То је потпуно шокирало хрватске фудбалере који наредних пола сата нису могли да се опораве, али су од 30. минута заиграли знатно боље. Преузели су иницијативу, стварали шансе и стигли до изједначења у 36. минуту.

Андреј Крамарић је савладао немоћног Милана Борјана, а исто је учинио Марко Ливаја у 44. минуту.

Голман Канаде је био немоћан у тим ситуацијама, а у наставку је фантастичним интервенцијама спречио катастрофу свог тима и убедљивији пораз.

Ипак, ништа није могао ни у 70. минуту, када је Крамарић постигао други гол на утакмици.

Остављен је на цедилу и у самој завршници када је Милер направио велику грешку.

Дефанзивац Канаде је поклонио лопту хрватским фудбалерима, што су они радо прихватили.

Мајер и Оршић су изашли сами пред гол Канаде и лако решили ту ситуацију.

На крају, заслужена победа хрватске репрезентације којој ће бити довољан и бод у задњем колу, против Белгије која ће морати да иде на победу у директном окршају за наредну фазу такмичења.

(Курир Фото: Дадо Ђилас/Курир) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србољуб Влаховић Цигановић

27.11.2022 18:53

Јаоооо, навијао сам за Канађане! Али, авај!

ОДГОВОРИТЕ