Кошаркашки празник: Играју Звезда и Партизан

Први окршај црвено и црно-белих ове сезоне доноси велику радост љубитељима кошарке.

Кошарка 28.11.2022 | 09:13
Кошаркашки празник: Играју Звезда и Партизан

За разлику од вечерашњег домаћина који је у регионалном такмичењу до сада забележио 5 победа и пораз, Партизан има максималан учинак.

То, међутим, у дербијима нема никакав значај и сасвим је сигурно да ћемо од 20 часова уживати у правом спектаклу у дворани Александар Николић.

Звезда се од доласка тренера Душка Ивановића чини како потпуно препорођени тим, па је у Евролиги везала три победе.

"Партизан је ове године направио изузетно добар тим. Нападачки тим са највећим потенцијалом, и у нападу у овом тренутку и најбољи тим у Европи. Самим тим мораћемо да одиграмо изузетно добро у одбрани како би дошли до победе у овом мечу", рекао је Ивановић.

С друге стране, изабраници Жељка Обрадовића изгубили обе утакмице на гостовању у Шпанији прошле недеље.

"Први дерби у низу који ћемо играти ове године. Промена тренера је показала да су се вратили на прави колосек, да играју веома добро и никада ни једна утакмица против Црвене звезде није била лака. Специјална утакмица, то сви знамо. Трудимо се и припремамо да одиграмо најбоље што можемо. Ко год да буде у нашој екипи, морамо да дамо све од себе, у последње две утакмице је било јасно да на моменте играмо веома добро, на моменте слабо и без концентрације. Јасно је да морамо да играмо у континуитету добро ако желимо добру утакмицу", поручио је Обрадовић.

Вечити ривали ће након дербија следеће недеље одмерити снаге и у елити први пут у историји.

(Б92 Фото: Срдјан Стевановиц/Старспорт.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар