Хрватска иде даље, Јапанци се враћају кући

У четврфинале Светског првенства у Катару иде Хрватска, која је савладала Јапан након пенал серије (1:3).

Фудбал 05.12.2022 | 19:01
Хрватска иде даље, Јапанци се враћају кући

Већ у првим моментима утакмице Јапанци су створили неколико потенцијално добрих прилика, међутим дефанзивци Хрватске су били фокусирани и успели да зауставе отклоне сваку опасност по њихов гол.

Потом у 8. минуту Ватрени су имали прву велику шансу на мечу, када се Перишић након грешке Томијасуа нашао сам пред противничког голмана, али је Гонде том приликом сјајно одреаговао. Након почетних узбуђења уследио је нешто мирнији период игре, у којем је Хрватска углавном држала посед.

Пред сам крај првог полувремена Јапан је успео да поведе и шокира Хрвате. Сјајно се снашао Даизен Маеда у шеснаестерцу и савладао Ливаковића након једног одбијанца.

На почетку другог полувремена Хрвати су кренули офанзивније да играју, и таква игра им се исплатила у 55. минуту. Иван Перишић је искористио сјајан центаршут и маестралним ударцем главом успео да затресе противничку мрежу. Изједначујући гол Хрвата шокирао је Јапанце који у наставку игре нису личили на себе.

Ватрени су преузели посед, док су Самураји преко неких контри с времена на време покушавали да запрете. У 63. минуту Хрвати су имали велику прилику да поведу, Лука Модрић се ослободио свог чувара, шутирао са неких 17 метара а голман Јапана се испружио колико је могао и одбранио шут хрватског везисте.

До краја другог полувремена Хрвати су створили више шанси, највише проблема Јапанцима правио је Иван Перишић који је и те како био расположен за игру. Ипак, до краја регуларног дела игре мреже су мировале, па смо победника добили након продужетака.

У продужецима није било узбуђења, док је су фудбалери Хрватске боље шутирали пенале, а најзаслужнији за пролаз даље био је голман Ватрених Ливаковић, који је одбранио чак три пенала противнику.

(Курир Фото: Профимедиа)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србијанац у срцу и дуси

05.12.2022 18:56

Цеститке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

05.12.2022 20:48

И од мене цеститке за коцкасте

Name

Дане

05.12.2022 19:28

Свака част Хрватској репрезентацији. Биће добра утакмица Бразил и Хрватска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

05.12.2022 19:33

Желим им сву срећу.Људи од првог до посљедњег играју фудбал и ништа више није битно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

06.12.2022 05:31

Тако се игра и бори за своју Дрзаву, а не као ови Пиксијеви...заједно са пиксијем.

ОДГОВОРИТЕ