Португалци разбили Швајцарце, иду у четвртфинале

У четвртфинале Светског првенства у фудбалу иде селекција Португала, која је победила Швајцарску убедљвим резултатом 6:1.

Фудбал 06.12.2022 | 22:02
Португалци разбили Швајцарце, иду у четвртфинале

Обе репрезентације су данас исувише опрезно ушле у ову утакмицу, а већих узбуђења није било све до 17. минута.

Тада је Гонзало Рамос моћним ударцем искоса довео Португал у вођство. Покушавали су Сајџије до примљеног гола да угрозе селекцију Португала, имали су неколико обећавајућих прилика али ништа више од тога.

Шаћири је евентуално у 30. минуту могао да изједначи, када је лепо шутирао из слободњака, али је његов ударац зауставио Кошта.

Наставили су Португалци са офанзивном игром, и то им се испалило у 33. минуту. Тада је Пепе сјајно скочио после корнера, и главом матирао Зомера који у тој ситуацији није могао ништа да уради.

После другог гола Португалаца, Швајцарци су потпуно изгубили компас, нису могли да повежу два паса, а камоли да припрете противнику. Могао је Португал и до трећег гола у 42. минуту, тада се у великој шанси нашао Рамос, али је Зомет био на висини задатка.

А онда, у другом полувремену Швајцарци су били потпуно немоћни, Зомер је с времена на време био приморан да вади лопту из своје мреже.

Прво је у 51. минуту Рамос повећао предност на 3:0, док се четири минута касније и Рафаел Гереиро уписао у стрелце.

На кратко су Сајџије успеле да се консолидују, и у 85. минуту смање заостатак. После корнера са десне стране, Аканџи се сам нашао на другој стативи, и без већих проблема проследио лопту у мрежу.

Нису желели Португалци да се зауставе, нови гол је виђен у 67. минуту када је Рамос постигао и трећи гол на данашњем мечу.

Тачку на ову утакмицу је поставио Леао феноменалним голом у другом минуту надокнаде времена.

У четвртфиналу, Португал ће одмерити снаге са Мароком, који је данас направио велику сензацију победивши фаворизоване Шпанце.

(Курир Фото: Профимедиа)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Уффф

06.12.2022 21:18

6 комада сипцимааааа....јаооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

06.12.2022 21:33

Португал је Класа и Србија би слицно просла ко Свајцарска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

06.12.2022 21:58

Тако се бре игра фудбал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

06.12.2022 22:36

Нисам могао претпоставити овако лоше издање сајџија. Није чак Португалија толико деловала моћно без Роналда колико су Швајцарци све шиптарима деловали бледо. Да видимо шта ће урадити против заиста јаког Марока.

ОДГОВОРИТЕ