Ухапшено пет особа, припремали убиство полицајца

"...Наведена криминална група је, између осталих кривичних дјела, припремала и извршење кривичног дјела убиства припадника ФУП-а”, саопштено је из МУП-а КС.

Босна и Херцеговина 07.12.2022 | 18:46
Ухапшено пет особа, припремали убиство полицајца

Истражиоци Сектора криминалистичке полиције и Специјалне полицијске јединице Управе полиције МУП-а КС данас су на подручју Кантона Сарајево провели акцију кодног назива “Вагабундо”. Ухапшене су двије особе. Акција је проведена по Наредби Суда Босне и Херцеговине, а у сарадњи и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Током предметних активности извршени су претреси објеката и моторних возила које користе лица Е.С. и Н.Х., при чему су пронађени предмети извршења кривичних дјела.

“Због постојања основа сумње да су починили кривична дјела из члана 250. (Организовани криминал) у вези са кривичним дјелима из члана 195. (Неовлаштени промет опојним дрогама) и члана 193. (Неовлаштени промет оружја, војне опреме те производима двојне намјене) КЗ БиХ, лишена су слободе лица: Е.С., рођен 1972.године у Пријепољу, настањен у Сарајеву и Н.Х., рођен 1984.године у Бијелом Пољу, држављанин Црне Горе.

Исти су предати у просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево, а полицијски службеници настављају криминалистичку обраду над осумњиченим лицима.

Такође, у склопу наведене акције, имајући у виду да је у реализацији исте учествовало више полицијских агенција, полицијски службеници ФУП-а су на подручју Бихаћа, Зенице и Завидовића лишили слободе три лица. Наведена криминална група је, између осталих кривичних дјела, припремала и извршење кривичног дјела убиства припадника ФУП-а”, саопштено је из МУП-а КС.

Подсјетимо, Тужилаштво БиХ раније је објавило како је акција усмјерена на шест особа које су под истрагом у предмету организованог криминала у којој се користе докази и информације добијене из дешифрованих апликација Скy и Аном.

(<стронг>Н1 Фото: Илустрација) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јад

07.12.2022 18:21

Ти пријепољци пуно их Сарајево све криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

07.12.2022 22:37

Никад се нико од њих није ознојио од сопственог поштеног радаа

Name

ТУГА

07.12.2022 23:09

100 полиција у малој БиХ. Власти молимо вас сједиште , договорите се и направите јаку јединствену полицију уз опсежне провјере независног тунела и познато само малом броју људи. Шта је ово сваки криминалац има по пет полицајаца.Мани мо се политике видите да нема слободе. Одређује се заштита одређених личности,када ово човјек види боље да ти немају заштиту јер коме вјеровати.

Name

Лактаси

08.12.2022 09:53

Какво кодно име акције таква и акција а шеге?