ЦИК потврдио мандате делагатима у Вијећу народа

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ утврдила је данас резултате посредних избора и додијелила мандате делегатима у Вијећу народа Републике Српске из реда српског, бошњачког и хрватског народа, те из реда осталих.

Босна и Херцеговина 08.12.2022 | 14:55
ЦИК потврдио мандате делагатима у Вијећу народа

У складу са Изборним законом БиХ, Вијеће народа Републике Српске чини 28 делегата - по осам из конститутивних народа и четири из реда осталих.

У Вијеће народа Републике Српске из реда српског народа изабрани су: Огњен Жмирић, Војислав Глигић, Марија Топић Николић, Драгутин Шкребић, Никола Ковачевић, Маринко Драгишић, Љубиша Крунић и Живко Марјанац.

Бошњаке ће у Вијећу народа представљати: Армин Хамзић, Адил Османовић, Алија Табаковић, Џевад Махмутовић, Игор Бошњак, Сребренка Голић, Аида Прешић и Амир Хуртић.

Из реда хрватског народа изабрани су: Јосип Јерковић, Нада Тешановић, Мирко Панџа, Драгица Ковач, Марко Јоргић, Мијо Перкунић, Мирјана Матановић Бундало и Делфа Биберовић-Шур.

У Вијеће народа Републике Српске из реда осталих изабрани су: Јована Чаркић, Данијел Пухалић, Славиша Мркаја и Франц Сошња.

Централна изборна комисија БиХ данас је утврдила резултате посредних избора и додијелила мандате делегатима у Дому народа Парламента Федерације БиХ из Херцеговачко-неретванског, Средњобосанског, Кантона Сарајево и Ливањског кантона.

ЦИК је размотрио и усвојио извјештај о проведеним посредним изборима за Дом народа Парламента ФБиХ из Босанско-подрињског кантона.

На основу резултата посредних избора за делегате Дома народа Парламента ФБиХ из Босанско-подрињског кантона за додјелу једног мандата из реда српског народа неопходно је извршити жријеб између двије кандидатске листе са идентичним количницима, што ће бити урађено сутра у 14.00 часова.

Будући да Скупштина Босанско-подрињског кантона нема изабраних посланика из реда осталих, попуна једног мандата биће извршена у складу са чланом 10.16 Изборног закона БиХ, саопштено је из ЦИК-а.

(Срна/ фото: Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Чаруга

08.12.2022 14:17

Ухљебљење паразита на грбачи народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау

08.12.2022 15:04

Па и сребренка голић бошњакиња, ма хаос у црвеним, боже, спаси нас. Црвени све гутају да би били на власти, фукаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куку мени

08.12.2022 16:23

Цуј слависа мркаја ,ред народа других,Родбина му из Брадине и сваке године долазе на помен .Пласим. се јос мало код нас срба појавице се ускоро и Кунта Кинте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стјепан

08.12.2022 19:05

Одкуд сребренка голиц представља босњаке па овај народ је тотално луд

ОДГОВОРИТЕ