Казнити одговорне за девастацију цркве у Мостару

Бореновић је истакао да је скрнављење православних светиња у ФБиХ, нажалост, већ дуго пракса у овом дијелу БиХ. 

Република Српска 08.12.2022 | 17:48
Казнити одговорне за девастацију цркве у Мостару

- Протиче други дан од откривања вандалског чина девастације Саборне цркве у Мостару, а починиоци овог антицивилизацијског дјела нису откривени, што је недопустиво ако узмемо у обзир да је овај храм, који је и споменик културе, мета учесталих вандалских напада и морао је бити под посебном заштитом – рекао је предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић. 

Бореновић је истакао да је скрнављење православних светиња у ФБиХ, нажалост, већ дуго пракса у овом дијелу БиХ. 

- Уз осуду овог вандалског чина, изражавам подршку свештенству и православним вјерницима у Мостару, те позивам надлежне да озбиљно приступе откривању починилаца овог разбојничког дјела, али и да се ухвате у коштац са проблемом учесталих напада на православне вјерске објекте у ентитету ФБиХ – поручио је Бореновић.  

Саборни храм Свете Тројице у Мостару у ноћи између уторка и сриједе, 6. на 7. децембар, опљачкан је, девастиран и покидани су сви каблови од електричне енергије.

Ово је 10. пут ове године да је опљачкан овај храм. 

И представници међународне заједнице су осудили напад на Српску православну цркву у Мостару. 

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

синдикалац

08.12.2022 17:26

Ниста није цудно ! У том граду влада Додиков побратим а православци нису ни у уставу прихвацени као народ ! Казу Мостар треба посјетити а ја казем Мостар је стјецисте олоса који зна да руси споменике исве оно сто потсјеца да су ту зивјели и СРБИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

14.12.2022 13:06

Храм је много леп,можда га зато мрзе, Толико пута је обијан,Бог зна штасу све радили у њему.

Name

Мислим

08.12.2022 18:03

То је ништа, права девастација је рецимо шест свештеника на бенз пумпи и сва политика, ко је уистину вјерник не може с њима, моли се у својој кући, а не с лупежима,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацов из рова

08.12.2022 19:14

Аха ето вам БУРЛЕ брадоње ј..мо вас и он и побратим цовиц.серем вам се уста свима не јебем вас ни за ста и никад вас нисам ни јебаво.превисе се мијесате дје вам није мјесто и углавном лопузе пдрзавате на власти а народ скапаје у биједи.мрс багро стаљин вама треба да вас у гулаге позатвара па тамо проповиједајте и напрдјујте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаааа

08.12.2022 21:41

Бог ће да им суди ко је да је тај неће мирно моћи да спава,стићиће га Божија рука кад тад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добри људи,

08.12.2022 22:40

Стице их Бозија казна! Ту стету сто су и унистили И покрали ти злоцинци треба да надокнади Додик и Цовиц! Неце бити висе тих Стета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕТЛОСТ

09.12.2022 09:33

ЧУДНА ЈАДА ОД МОСТСРА ГРАДА...ШТА РЕЋИ НЕГО ДНО ДНА И ИСПОД ДНА....МИСЛЕ ДА УГАСЕ СВЈЕТЛОСТ ХРАМА НАСИЛНО.,.А ЗНАЈУ ЛИ ДА ИХ ЈЕ ВЕЋ ГОСПОД ОТКРИО И И БОЈЕ ЛИ ГА СЕ....ПОД ЊЕГОВОМ СВЈЕТЛОШЋУ НЕМА НЕ РАСВИЈЕТЉЕНИХ ..ДОЋИ ЋЕ НА НА НАПЛАТУ ТО ЈЕ СИГУРНО.....СРАМНО ЈЕ ШТО СУ У МОСТСРУ ПОЧЕЛЕ ДА ПАДАЈУ,,,НЕКЕ МОДРЕ КИШЕ,,,,КОЈЕ СУ НЕКАД БИЛЕ И РОМАНТИЧНЕ......А САДА У ВРИЈЕМЕ ,КИША,,,УДАРА СЕ НА БГОМОЉУ ДА УТИНЕ У МРАК.....НЕ НЕ И НЕ НЕЋЕ ГА БИТ ..ХРАМ СВ ТРОЈИЦЕ,,,У БЈЕЛУШИНСМА ЋЕ СВИЈЕТЛИТИ.....АПОЧИНИОЦИ И ИСТОМИШЉЕНИЦИ ЋЕ БИТ,,,У МРАКУ,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бенито

09.12.2022 18:37

Немој тако Бореновицу! То је потицање мрзње и страха код градана! Десило се нек полиција ради посао али не мозес реци да је то пракса! Никада не спомињес позитивне примјере, пр Тузла, гдје и у рату на православним објектима није недостајао ни цријеп, Сарајево гдје је врацена и имовина а објекти су сацувани колико се могло… итд! Дај да мало сиримо позитивне енергије!!!

ОДГОВОРИТЕ